Savo Milošević: Iznad nivoa našeg fudbala!

To je pravo, tu se vide pravi! Partizanov šef struke više nego zadovoljan posle pobede nad Radničkim.

Fudbal 18.04.2019 | 09:15
Savo Milošević: Iznad nivoa našeg fudbala!
Minimalan poraz u prvenstvu, minimalna pobeda u Kupu. Savo Milošević je izuzetno zadovoljan posle prvog meča sa Radničkim u polufinalu najmasovnijeg takmičenja Srbije, iako svestan da je daleko još od finala.

“Zaslužena pobeda, bar za taj jedan gol smo bili bolji, a možda smo mogli i više od toga. Objektivno jako teška utakmica. Teška borba svih 90 minuta, pravi ritam, pravi intenzitet. Čak bih se usudio da kažem iznad nivoa našeg fudbala. I to je ono pravo, tu se vide pravi. Momci su izdržali 90 minuta taj pritisak. Praktično nismo dozvolili Radničkom neke ozbiljne šanse, ja se bar ne sećam. Dali smo gol, uspeli smo i u drugom zadatku da ne primimo gol kući, ali ovo je naravno samo prvo poluvreme.  Revanš će biti paklen. Čestitke i mojim momcima, ali i momcima iz Radničkog“, bile su prve Miloševićeve impresije nakon 1:0 u Humskoj.

Kolega iz Radničkog Nenad Lalatović ocenio je posle meča da su šanse za plasman u finale podjednake?

“Mogu da se u velikoj meri složim, mada s obzirom na rezultat nama odgovara i nerešeno u Nišu. Tako da ćemo se ponašati kao da je liga. Ali rekao bih da smo u blagoj prednosti. Momci su pokazali da zaista imam razloga da verujem u njih i u prolaz. Pokazali su da mogu da igraju sa Radničkom i da mogu da budu bolji i prođu dalje. Zbog kvaliteta rivala, zato što je to Radnički, ni 3:0 ne bih mogao da kažem da nam je dovoljno. A možda će nam i ovih 1:0 biti više nego dovoljno. Za sada sam zadovoljan. Ako pokažemo isti ovaj karakter nećemo imati problema".

A šta kaže novi šef struke na činjenicu da Partizan, posle velikih problema u defanzivi pred kraj mandataZorana Mirkovića, nije primio gol na protekle tri utakmice?

“Zato smo došli, da probamo da sredimo neke probleme. Osećam da se ekipa polako kreće u dobrom smeru. Prezadovoljan sam jer nam treba taj rezultatski kontinuitet zbog tog psihološkog stanja i samopouzdanja. U tom aspektu će nam ova pobeda značiti mnogo više. Znali smo da nećemo već sada da rešimo plasman u finale“.

Možda zato Partizanu i odgovara što se revanš ne igra odmah, već tek 15. maja?

“Pa da, odgovara nam. Zaista verujem da ćemo vremenom da igramo sve bolje. Ostaje samo da dobro rasporedlimo snagu jer imamo utakmice na svaka četiri dana“.

Zašto u timu nije bilo Marka Valijentea?

“Imao je otok, pa operaciju umnjaka. Bio je i u Španiji, imao je nesrećan slučaj u porodici. Tako da nisam hteo da u jednoj ovakvoj utakmici, nisam mogao da dozvolim da neko u ovakav meč uđe sa 80 odsto. Bili su nam potrebni ratnici. Ko nije bio 100 odsto morali smo da ih ostavimo po strani, ali niko nije otpisan. Mislim da će i Valijente biti spreman već za prvenstveni susret u Nišu. Moraćemo da pravimo neke izmene svakako. Danas imali jednu veliku potrošnju“.

Za kraj, Rikardo je hramljući izašao sa terena?

“Ništa ozbiljno“, miran je Milošević.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar