Какав је то играч који не добије ниједан дуел?!

Ужасан, себичан, незаинтересован! Пол Погба опет мета кртика.

Фудбал 17.04.2019 | 17:00
Какав је то играч који не добије ниједан дуел?!
Корак напред, два назад. Тако изгледа форма Пола Погбе ове сезоне у дресу Манчестер јунајтеда. Таман кад завсетлуца на јендој, потамни на наредној утакмици, а најсликовитији пример јо-јо учинка су последња два меча.

За викенд је Француз шутнуо два пенала и донео Црвеним ђаволима битну победу над Вест Хемом, али је онда на Ноу Кампу био дословце неприметан. Руку на срце, на култном стадиону се мало ко у последњој деценији наиграо фудбала, посебно против овако моћне Барселоне, али најскупље појачање у историји клуба морало је боље.

О томе како је играо – или је можда боље констатовати како није – сведочи податак да није добио ниједан једини дуел на средини терена. А то је посао који задњи везни мора да ради. Фрустрације су биле толико очигледне да је у једној ситуацији покушао у истом нападу двапут да обори на земљу Бразилца Артура и – није успео.



Зато се и суочио са критикама.

„Погба поново игра као и пре него што је Оле Гунар Солскјер преузео екипу. Био је ужасан против Барселоне. Рола лопту, игра за себе, никоме је не даје, делује је незаинтересовано“, констатовао је Гери Невил, некадашњи ас Манчестера. „А реч је о врхунском играчу. У ствари, може да буде врхунски, само кад би се фокусирао на терен“.

Наравно, није Манчестер елиминисан само због Пола Погбе. Уосталом, бивши првотимац Јувентуса је створио две идеалне шансе саиграчима, два зицера која су морала да се претворе у голове, међутим, утисак је да енглески великан не може још да се носи са алама попут Барсе и да му је потребно додавно јачање екипе у прелазном року.

„Мора клуб са Олд Трафорда да доведе појачања током лета. Пре свега штопера, као и једно крило, под обавезно. Иначе, Манчестер има велики потенција, али одабир летњих појачања мора да буде савршен“, сматра Овен Харгривс, некадашњи репрезентативац Енглеске.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар