Kakav je to igrač koji ne dobije nijedan duel?!

Užasan, sebičan, nezainteresovan! Pol Pogba opet meta krtika.

Fudbal 17.04.2019 | 17:00
Kakav je to igrač koji ne dobije nijedan duel?!
Korak napred, dva nazad. Tako izgleda forma Pola Pogbe ove sezone u dresu Mančester junajteda. Taman kad zavsetluca na jendoj, potamni na narednoj utakmici, a najslikovitiji primer jo-jo učinka su poslednja dva meča.

Za vikend je Francuz šutnuo dva penala i doneo Crvenim đavolima bitnu pobedu nad Vest Hemom, ali je onda na Nou Kampu bio doslovce neprimetan. Ruku na srce, na kultnom stadionu se malo ko u poslednjoj deceniji naigrao fudbala, posebno protiv ovako moćne Barselone, ali najskuplje pojačanje u istoriji kluba moralo je bolje.

O tome kako je igrao – ili je možda bolje konstatovati kako nije – svedoči podatak da nije dobio nijedan jedini duel na sredini terena. A to je posao koji zadnji vezni mora da radi. Frustracije su bile toliko očigledne da je u jednoj situaciji pokušao u istom napadu dvaput da obori na zemlju Brazilca Artura i – nije uspeo.



Zato se i suočio sa kritikama.

„Pogba ponovo igra kao i pre nego što je Ole Gunar Solskjer preuzeo ekipu. Bio je užasan protiv Barselone. Rola loptu, igra za sebe, nikome je ne daje, deluje je nezainteresovano“, konstatovao je Geri Nevil, nekadašnji as Mančestera. „A reč je o vrhunskom igraču. U stvari, može da bude vrhunski, samo kad bi se fokusirao na teren“.

Naravno, nije Mančester eliminisan samo zbog Pola Pogbe. Uostalom, bivši prvotimac Juventusa je stvorio dve idealne šanse saigračima, dva zicera koja su morala da se pretvore u golove, međutim, utisak je da engleski velikan ne može još da se nosi sa alama poput Barse i da mu je potrebno dodavno jačanje ekipe u prelaznom roku.

„Mora klub sa Old Traforda da dovede pojačanja tokom leta. Pre svega štopera, kao i jedno krilo, pod obavezno. Inače, Mančester ima veliki potencija, ali odabir letnjih pojačanja mora da bude savršen“, smatra Oven Hargrivs, nekadašnji reprezentativac Engleske.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar