Законом се само продужава агонија

Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић тврди да се наведним законом не рјешава проблем вишка радника, него се жели оправдати прекомјерно страначко запошљавање у администрацији.

Република Српска 16.04.2019 | 22:24
Законом се само продужава агонија
Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је вечерас у парламенту Српске да је приједлогом закона о измјенама закона о локалној самоуправи продужен рок до 30. јуна 2021. године за усклађивање броја запослених у локалним самоуправама.

Решићева је истакла да се законским рјешењем пружа могућност локалним заједницама, које су показале интерес, да ријеше питање усклађивања броја запослених и да их 98 одсто ради на усклађивању броја радника.

– Савез општина и градова је као разлог за продужење рока навео да, јединице локалне самоуправе које имају обавезу усклађивања броја запослених, нису у могућности ову обавезу да изврше у законом прописаном року, те да би им за извршење обавезе оптималан рок био двије године – рекла је Решићева, образлажући законско рјешење. 

Она је навела да је Савез општина и градова Републике Српске предложио да се рок за примјену критеријума за утврђивање максималног броја запослених у градској, односно општинској управи продужи, због немогућности усклађивања броја запослених у законом прописаном року, који истиче у јуну ове године.

Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић тврди да се наведним законом не рјешава проблем вишка радника, него се жели оправдати прекомјерно страначко запошљавање у администрацији.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Израелац

16.04.2019 21:00

Треба овим на власти јос коју годину времена да се кува и да се не додје до ријесења .. јер такво стање пасе приватизацији која не иде регуларним током... док у медјувремену одосе обицни људи јер не могу улазити у те полемике , а и ови који имају посао треба да оду.. знацииии истице вријеме за разумно бављење политиком

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

16.04.2019 21:08

Какав је то проблем да се не могу ријесити виска радника?! Нема ту никаквог разлога осим да изгурају јос једне локалне Изборе 2020. године, осјецају да им се лагано измице подрска па не зеле стварати јос незадовољних. Цуј, Савез Опстина и Градова то тразио, а ови одмах аминују..кадија те тузи, кадија ти суди. Неце моци јос дуго!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

16.04.2019 21:40

Локални избори су крајем 2020.Не би било пожељно да власт отпушта прије избора, изгубиће гласове.Овако ће још мало појачати притисак на запослене у локалним администрацијама да гласају за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

17.04.2019 04:48

Позапошљавали своје гласаче на терет буџета...а нема за здравство, школство итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.04.2019 05:13

Лошим законима ове себичне и несретне власти у РС, под сталном животном агонијом чувају власт, народне покрадене паре и растурено богаство у РС, код вишегодишњег гладног пропалог народа и бораца РС.

ОДГОВОРИТЕ