Zakonom se samo produžava agonija

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić tvrdi da se navednim zakonom ne rješava problem viška radnika, nego se želi opravdati prekomjerno stranačko zapošljavanje u administraciji.

Republika Srpska 16.04.2019 | 22:24
Zakonom se samo produžava agonija
Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je večeras u parlamentu Srpske da je prijedlogom zakona o izmjenama zakona o lokalnoj samoupravi produžen rok do 30. juna 2021. godine za usklađivanje broja zaposlenih u lokalnim samoupravama.

Rešićeva je istakla da se zakonskim rješenjem pruža mogućnost lokalnim zajednicama, koje su pokazale interes, da riješe pitanje usklađivanja broja zaposlenih i da ih 98 odsto radi na usklađivanju broja radnika.

– Savez opština i gradova je kao razlog za produženje roka naveo da, jedinice lokalne samouprave koje imaju obavezu usklađivanja broja zaposlenih, nisu u mogućnosti ovu obavezu da izvrše u zakonom propisanom roku, te da bi im za izvršenje obaveze optimalan rok bio dvije godine – rekla je Rešićeva, obrazlažući zakonsko rješenje. 

Ona je navela da je Savez opština i gradova Republike Srpske predložio da se rok za primjenu kriterijuma za utvrđivanje maksimalnog broja zaposlenih u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi produži, zbog nemogućnosti usklađivanja broja zaposlenih u zakonom propisanom roku, koji ističe u junu ove godine.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić tvrdi da se navednim zakonom ne rješava problem viška radnika, nego se želi opravdati prekomjerno stranačko zapošljavanje u administraciji.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Izraelac

16.04.2019 21:00

Treba ovim na vlasti jos koju godinu vremena da se kuva i da se ne dodje do rijesenja .. jer takvo stanje pase privatizaciji koja ne ide regularnim tokom... dok u medjuvremenu odose obicni ljudi jer ne mogu ulaziti u te polemike , a i ovi koji imaju posao treba da odu.. znaciiii istice vrijeme za razumno bavljenje politikom

ODGOVORITE
Name

Лука

16.04.2019 21:08

Kakav je to problem da se ne mogu rijesiti viska radnika?! Nema tu nikakvog razloga osim da izguraju jos jedne lokalne Izbore 2020. godine, osjecaju da im se lagano izmice podrska pa ne zele stvarati jos nezadovoljnih. Cuj, Savez Opstina i Gradova to trazio, a ovi odmah aminuju..kadija te tuzi, kadija ti sudi. Nece moci jos dugo!

ODGOVORITE
Name

Krajina

16.04.2019 21:40

Lokalni izbori su krajem 2020.Ne bi bilo poželjno da vlast otpušta prije izbora, izgubiće glasove.Ovako će još malo pojačati pritisak na zaposlene u lokalnim administracijama da glasaju za njih.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

17.04.2019 04:48

Pozapošljavali svoje glasače na teret budžeta...a nema za zdravstvo, školstvo itd.

ODGOVORITE
Name

re

17.04.2019 05:13

Lošim zakonima ove sebične i nesretne vlasti u RS, pod stalnom životnom agonijom čuvaju vlast, narodne pokradene pare i rastureno bogastvo u RS, kod višegodišnjeg gladnog propalog naroda i boraca RS.

ODGOVORITE