Дрвар: Директна веза са Србијом

- Генерални секретар Министарства иностраних послова Србије Вељко Одаловић поручио је данас на отварању Конзуларне канцеларије Србије у Дрвару да је присуство Србије у овој општини најдиректнија веза и спона матице са српским народом који живи на овим просторима.

Република Српска 16.04.2019 | 18:06
Дрвар: Директна веза са Србијом
Одаловић је рекао да је главна порука која се шаље отварањем ове канцеларије у Дрвару да је Србија са српским народом на овим просторима и да у Србији имају своју матицу.

"Ова канцеларија је у функцији приближавања нас њима и њих нама", рекао је Одаловић.

Он је рекао да ће ова канцеларија, осим административних послова, што је у основи њеног посла, служити и за економску, културну и сваку другу сарадњу Србије са српским народом на овом простору.

Амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић рекао је да ће Канцеларија бити у функцији повезивања Срба који живе у БиХ са матицом Србијом.

"Надам се да ће се расељена лица вратити и да ће у перспективи Дрвар бити српски град, као што је увијек и био", истакао је он.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је да је отварање Канцеларије конзулата Србије у Дрвару још један од доказа да је останак и опстанак српског народа на овом простору загарантован.

Она је додала да је поносна што је Дрвар као најзападнија и најбројнија српска повратничка општина од данас и званично мјесто окупљања српског народа.

"Ово је наша кућа, ово је била, јесте и биће наша заједничка матица", поручила је Рунићева.

Бивши начелник општине Дрвар Горан Броћета, који је данас први грађанин који је у новоотвореној Канцеларији Конзулата Србије у Дрвару предао захтјев за двојно држављанство Србије, рекао је да је отварање ове канцеларије значајно за српско становништво Дрвара и околних општина, изражавајући захвалност за њено отварање предсједнику Србије Александру Вучићу и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Броћета је додао да ова канцеларија представља директну везу Срба који живе у Федерацији БиХ са Србијом.

Отварању су присуствовали и начелници општина Босански Петровац Дејан Прошић, Босанског Грахова Милорад Глигић, Гламоча Небојша Радивојиша и Источног Дрвара Милка Иванковић, те представници канцеларије ОЕБС-а у Бањалуци, Конзулата Србије из Бањалуке и Требиња и министри у Влади из Ливањског кантона.

Одлуку о отварању Конзуларне канцеларије са сједиштем у Дрвару донијела је Влада Србије.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Будала као и ти

16.04.2019 16:46

Ово је ваша прћија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

16.04.2019 17:08

Треба Дрвар одмах да отвори конзуларно представниство у БГ и да се узајамно признају...салим се. Фино је ово, људи не морају путовати у БЛ или СА.

Name

007

16.04.2019 18:07

Јој, пусте приче, неко ће сједити у некој канцеларији и сад ја дођем код њега испричамо се и то је то. Никаквих он овлаштења нема осим представе за народ. Све што обичан грађанин треба лични урадити мора ову институцију заобићи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

16.04.2019 18:07

Јој, пусте приче, неко ће сједити у некој канцеларији и сад ја дођем код њега испричамо се и то је то. Никаквих он овлаштења нема осим представе за народ. Све што обичан грађанин треба лични урадити мора ову институцију заобићи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бј

16.04.2019 19:59

Да су какву творницу какви десетак година назад отворили то да. Дрвар је напола празан град, коме треба тамо амбасада било каква.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

16.04.2019 21:26

шупљак ко оне форе позивања на јединство српског народа... ало доста нам је шупљака дај стандарда економије и права

ОДГОВОРИТЕ