Drvar: Direktna veza sa Srbijom

- Generalni sekretar Ministarstva inostranih poslova Srbije Veljko Odalović poručio je danas na otvaranju Konzularne kancelarije Srbije u Drvaru da je prisustvo Srbije u ovoj opštini najdirektnija veza i spona matice sa srpskim narodom koji živi na ovim prostorima.

Republika Srpska 16.04.2019 | 18:06
Drvar: Direktna veza sa Srbijom
Odalović je rekao da je glavna poruka koja se šalje otvaranjem ove kancelarije u Drvaru da je Srbija sa srpskim narodom na ovim prostorima i da u Srbiji imaju svoju maticu.

"Ova kancelarija je u funkciji približavanja nas njima i njih nama", rekao je Odalović.

On je rekao da će ova kancelarija, osim administrativnih poslova, što je u osnovi njenog posla, služiti i za ekonomsku, kulturnu i svaku drugu saradnju Srbije sa srpskim narodom na ovom prostoru.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je da će Kancelarija biti u funkciji povezivanja Srba koji žive u BiH sa maticom Srbijom.

"Nadam se da će se raseljena lica vratiti i da će u perspektivi Drvar biti srpski grad, kao što je uvijek i bio", istakao je on.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je da je otvaranje Kancelarije konzulata Srbije u Drvaru još jedan od dokaza da je ostanak i opstanak srpskog naroda na ovom prostoru zagarantovan.

Ona je dodala da je ponosna što je Drvar kao najzapadnija i najbrojnija srpska povratnička opština od danas i zvanično mjesto okupljanja srpskog naroda.

"Ovo je naša kuća, ovo je bila, jeste i biće naša zajednička matica", poručila je Runićeva.

Bivši načelnik opštine Drvar Goran Broćeta, koji je danas prvi građanin koji je u novootvorenoj Kancelariji Konzulata Srbije u Drvaru predao zahtjev za dvojno državljanstvo Srbije, rekao je da je otvaranje ove kancelarije značajno za srpsko stanovništvo Drvara i okolnih opština, izražavajući zahvalnost za njeno otvaranje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Broćeta je dodao da ova kancelarija predstavlja direktnu vezu Srba koji žive u Federaciji BiH sa Srbijom.

Otvaranju su prisustvovali i načelnici opština Bosanski Petrovac Dejan Prošić, Bosanskog Grahova Milorad Gligić, Glamoča Nebojša Radivojiša i Istočnog Drvara Milka Ivanković, te predstavnici kancelarije OEBS-a u Banjaluci, Konzulata Srbije iz Banjaluke i Trebinja i ministri u Vladi iz Livanjskog kantona.

Odluku o otvaranju Konzularne kancelarije sa sjedištem u Drvaru donijela je Vlada Srbije.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Budala kao i ti

16.04.2019 18:46

Ovo je vaša prćija

ODGOVORITE
Name

Joj

16.04.2019 19:08

Treba Drvar odmah da otvori konzularno predstavnistvo u BG i da se uzajamno priznaju...salim se. Fino je ovo, ljudi ne moraju putovati u BL ili SA.

Name

007

16.04.2019 20:07

Joj, puste priče, neko će sjediti u nekoj kancelariji i sad ja dođem kod njega ispričamo se i to je to. Nikakvih on ovlaštenja nema osim predstave za narod. Sve što običan građanin treba lični uraditi mora ovu instituciju zaobići..

ODGOVORITE
Name

007

16.04.2019 20:07

Joj, puste priče, neko će sjediti u nekoj kancelariji i sad ja dođem kod njega ispričamo se i to je to. Nikakvih on ovlaštenja nema osim predstave za narod. Sve što običan građanin treba lični uraditi mora ovu instituciju zaobići..

ODGOVORITE
Name

Bj

16.04.2019 21:59

Da su kakvu tvornicu kakvi desetak godina nazad otvorili to da. Drvar je napola prazan grad, kome treba tamo ambasada bilo kakva.

ODGOVORITE
Name

izraelac

16.04.2019 23:26

šupljak ko one fore pozivanja na jedinstvo srpskog naroda... alo dosta nam je šupljaka daj standarda ekonomije i prava

ODGOVORITE