Омиљених 5 језера "у комшилуку"

Ево предлога за оне који су околину већ обишли уздуж и попреко - и "код комшија" се има где квалитетно испружити.

Путовања 16.04.2019 | 08:54
Омиљених 5 језера "у комшилуку"
Они који тврде да "нема одмора, до одмора на води" једва чекају лето како би себи приуштили "гуштерисање" на обали мора. Заљубљеници у плаве површине, међутим, немају стрпљења да читаву годину проведу у ишчекивању летњег одмора како би себи приуштили ово задовољство, па себи најчешће организују викенд-путовање на неко од језера. 

Бледско језеро (Словенија) 

Бледско језеро се често налази на списку дестинација које бар једном у животу морате обићи, преноси Гетбyбус.цом. Оно заиста изгледа као на сликама, а налази се на северозападу Словеније, у подножју Јулијских Алпа. Острво Блед смештено је усред језера и сматра се једним од најпрепознатљивијих пејзажа на овим просторима

Халштат (Аустрија) 

Овај алпски драгуљ налази се под заштитом Унеска и поред природе која оставља без даха, чувен је по својој богатој историји. Налази се у региону Салцкамергут, југоисточно од Салцбурга. Археолошка истраживања су изнедрила доказе о насеобинама у овом подручју које датирају из гвозденог доба, па су данас туристима отворена врата и музеја у Халштату, из којих се може сазнати много о овом древном месту.

Комо (Италија) 

Треће по величини језеро у Италији налази се такође у подножју Алпа, у пределу прекривеном шумовитим брдима, прошараним сеоским насеобинама, али и луксузним викендицама. Многи путници сматрају да нема тако лепог и мирног језера као што је Комо, а кроз векове оно је привлачило и многе славне личности, па је тако холивудски глумац Џорџ Клуни решио да себи баш овде обезбеди место за одмор - има своју викендицу у којој радо проводи време. На језеру је највећа гужва током лета, па ако више волите уживање у миру, боље је да га посетите на пролеће или у рану јесен.

 Плитвице (Хрватска) 

Још једно место под заштитом Унеска нашло се на нашој листи, а уједно је и највећи национални парк у Хрватској. Састоји се од чак 16 језера, међусобно повезаних водопадима. Смештена су у шуми, која је уједно и природно станиште бројних животињских врста као што су јелени, медведи, вукови и многобројне ретке врсте птица, па пружа могућност уживања у потпуно нетакнутој природи.

 Охридско језеро (Македонија) 

Налази се испод планинског венца на самој граници Македоније и Албаније, и овај "македонски бисер" једно је од најдубљих језера у Европи. Под заштитом је Унеска и важи за "једно од најмирнијих места у Европи" - идеално за опуштање.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар