ЛШ: Солскјер има план за Барселону...

Можемо да им га дамо и у 93. минуту! „Париз треба да нам буде мотив. Није се десило тако давно, а и јуримо само један гол“, оптимиста је тренер Манчестер Јунајтеда пред реванш на Ноу Кампу.

Фудбал 16.04.2019 | 16:15
ЛШ: Солскјер има план за Барселону...
Са голом заостатка, али и кофером пуним оптимизма Оле Гунар Солскјер је одвео Црвене ђаволе у Барселону на реванш четвртфинала Лиге шампиона.

За Норвежанина је то повратак на место успеха, древни Ноу Камп на којем је пре равно 20 година освојио титулу првака Европе у чудесном финишу финала с Бајерном. Ваљда и зато се Солскјернада да ће и сутра увече имати прилику да се радује у надокнади времена, као у Паризу пре неколико недеља.

Што је најважније, Оле је већ испланирао изненађење у својој глави.

"Можемо да будемо у игри за пласман сутра увече докле год будемо успевали да не примимо гол. Ако у 93. минуту добијемо слободан ударац или прекид са стране верујем да можемо до гола и изненађења. Зато што смо и виши и снажнији од њих. Треба нам гол да се вратимо у игру, а не бих се љутио и да га дамо у последњој секунди јер смо физички врло добро припремљени", каже Солскјер.

Тренер Манчестер Јунајтеда захтева од пулена много бољу партију него што је то био случај на Олд Трафорду прошле недеље где су дозволили Барселони да доминира у поседу од првог судијског звиждука. Тражи од играча и да покажу ауторитет и супротставе се лидеру Примере на највећој светској позорници.

"Морамо да створимо довољно прилика за гол, али и да их спречимо да они искористе своје. Заостајемо за један гол после првог полувремена, али ако у наставку дамо неки гол онда имамо шансу да прођемо", оптимиста је Солскјер.

На питање како дати гол Барси, Норвежанин слеже раменима.

"То је питање од милион долара. И ето зашто су најбољи нападачи на свету уједно инајскупљи. Ми смо имали неколико добрих прилика у првој утакмици, али када не успете да савладате противничког голмана, онда нема ни голова. Знам да ћемо створити шансе, опасни смо по сваког противника, само је ствар у томе да се нападачи сконцентришу, удахну дубоко и искористе све шансе", алудира Оле на утакмицу у Паризу када је Манчестер Јунајтед из сваког шута дошао до гола. 

Потом још један сет критика на рачун игре у првој утакмици као опомена за сутра.

"Нисмо на свом терену наступили као домаћини. Нисмо држали лопту, нисмо створили шансе. У таквим ситуацијама против Барсе, када она има посед лопте 85-15 или 80-20 одсто можете да примите неколико голова, да доживите катастрофу. Знам да морамо и можемо боље, да нас неће прегазити поново и имати посед 80-20. Ако им препустимо лопту, дозволимо да улазе у шансе, чека нас мучеје. Надам се само да нећемо камповати испред нашег шеснаестерца."

Ни ова конференција није могла да прође без подсећања о његовом херојству на Ноу Кампу '99, али Солскјер се нада да ће његове играче овог пута инспирисати херојство из Париза од пре месец дана.

"Наравно да ће сећање на Париз бити од помоћи играчима. Знамо као тим да можемо да преокренемо и добијемо овај двомеч. Барселона на Ноу Кампу је велики и крупан залогај, али сећање на Париз би требало да буде наш мотив. Није се десило тако давно, а и јуримо само један гол", закључио је Оле Гунар Солскјер.

За крај напоменимо и да се српски репрезентативац Немања Матић опоравио од повреде мишића и да конкурише за сутрашњи меч са Барселоном.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар