LŠ: Solskjer ima plan za Barselonu...

Možemo da im ga damo i u 93. minutu! „Pariz treba da nam bude motiv. Nije se desilo tako davno, a i jurimo samo jedan gol“, optimista je trener Mančester Junajteda pred revanš na Nou Kampu.

Fudbal 16.04.2019 | 16:15
LŠ: Solskjer ima plan za Barselonu...
Sa golom zaostatka, ali i koferom punim optimizma Ole Gunar Solskjer je odveo Crvene đavole u Barselonu na revanš četvrtfinala Lige šampiona.

Za Norvežanina je to povratak na mesto uspeha, drevni Nou Kamp na kojem je pre ravno 20 godina osvojio titulu prvaka Evrope u čudesnom finišu finala s Bajernom. Valjda i zato se Solskjernada da će i sutra uveče imati priliku da se raduje u nadoknadi vremena, kao u Parizu pre nekoliko nedelja.

Što je najvažnije, Ole je već isplanirao iznenađenje u svojoj glavi.

"Možemo da budemo u igri za plasman sutra uveče dokle god budemo uspevali da ne primimo gol. Ako u 93. minutu dobijemo slobodan udarac ili prekid sa strane verujem da možemo do gola i iznenađenja. Zato što smo i viši i snažniji od njih. Treba nam gol da se vratimo u igru, a ne bih se ljutio i da ga damo u poslednjoj sekundi jer smo fizički vrlo dobro pripremljeni", kaže Solskjer.

Trener Mančester Junajteda zahteva od pulena mnogo bolju partiju nego što je to bio slučaj na Old Trafordu prošle nedelje gde su dozvolili Barseloni da dominira u posedu od prvog sudijskog zvižduka. Traži od igrača i da pokažu autoritet i suprotstave se lideru Primere na najvećoj svetskoj pozornici.

"Moramo da stvorimo dovoljno prilika za gol, ali i da ih sprečimo da oni iskoriste svoje. Zaostajemo za jedan gol posle prvog poluvremena, ali ako u nastavku damo neki gol onda imamo šansu da prođemo", optimista je Solskjer.

Na pitanje kako dati gol Barsi, Norvežanin sleže ramenima.

"To je pitanje od milion dolara. I eto zašto su najbolji napadači na svetu ujedno inajskuplji. Mi smo imali nekoliko dobrih prilika u prvoj utakmici, ali kada ne uspete da savladate protivničkog golmana, onda nema ni golova. Znam da ćemo stvoriti šanse, opasni smo po svakog protivnika, samo je stvar u tome da se napadači skoncentrišu, udahnu duboko i iskoriste sve šanse", aludira Ole na utakmicu u Parizu kada je Mančester Junajted iz svakog šuta došao do gola. 

Potom još jedan set kritika na račun igre u prvoj utakmici kao opomena za sutra.

"Nismo na svom terenu nastupili kao domaćini. Nismo držali loptu, nismo stvorili šanse. U takvim situacijama protiv Barse, kada ona ima posed lopte 85-15 ili 80-20 odsto možete da primite nekoliko golova, da doživite katastrofu. Znam da moramo i možemo bolje, da nas neće pregaziti ponovo i imati posed 80-20. Ako im prepustimo loptu, dozvolimo da ulaze u šanse, čeka nas mučeje. Nadam se samo da nećemo kampovati ispred našeg šesnaesterca."

Ni ova konferencija nije mogla da prođe bez podsećanja o njegovom herojstvu na Nou Kampu '99, ali Solskjer se nada da će njegove igrače ovog puta inspirisati herojstvo iz Pariza od pre mesec dana.

"Naravno da će sećanje na Pariz biti od pomoći igračima. Znamo kao tim da možemo da preokrenemo i dobijemo ovaj dvomeč. Barselona na Nou Kampu je veliki i krupan zalogaj, ali sećanje na Pariz bi trebalo da bude naš motiv. Nije se desilo tako davno, a i jurimo samo jedan gol", zaključio je Ole Gunar Solskjer.

Za kraj napomenimo i da se srpski reprezentativac Nemanja Matić oporavio od povrede mišića i da konkuriše za sutrašnji meč sa Barselonom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar