ЛШ: Да се не понови Рома...

Ернесто Валверде уверен да је његов тим научио лекцију.

Фудбал 16.04.2019 | 14:50
ЛШ: Да се не понови Рома...
Годину дана после страдања које је у сенку бацило сав добар посао који је Ернесто Валвердеурадио у Барселони. На Камп Ноу један пораз мења све. И само тај један једини, од Роме, није дозволио Валвердеу да се шепури по Каталонији. Јер од Блаугране се увек очекује све. И Примера и Лига шампиона. Тачно годину касније Валверде је уверен да се његовом тиму неће поновити оних 0:3 на гостовању код Роме из реванша четвртфинала прошле сезоне.

“Корисно искуство. Нема страха”, децидиран је шеф струке Барселоне док одговара на питања о комплексу који се можда развио у клубу после три узастопне елиминације у четвртфиналу Лиге шампиона.

Али и опрезан када говори о Манчестер јунајтеду. Јер упркосу голу предности који носи са Олд Трафорда зна колико је Јунајтед велики клуб. А велики клубови умеју да се извуку ми из најтежих ситуација.

“Нисмо још прошли даље, далеко смо од тога. Не бавимо се спекулацијама, само нашом игром. Апсурдно би било да у меч уђемо са мишљу да смо већ обавили посао. Тражићемо контролу, не желимо јурњаву по терену”.

Подсећа да је Јунајтед већ избацио Пари Сен Жермен после 0:2 у Манчестеру. Сећа се и да је Јунајтед у групи окренуо Јуве са два гола у самом финишу меча, да је и Јанг Бојс добио голом у надокнади. Јунајтед дакле не одустаје.

“Ако им се да простор да трче веома су опасни. Поштујемо их, али желимо да покажемо да смо бољи. Само морамо да будемо стално на опрезу”.

Да ли је Усман Дембеле спреман да одигра свих 90 минута?

“Пре неки дан је играо 60 минута и све је било у реду. Свих 90 минута? Не знам. Можда ће почети са клупе. Важно је и ко ће завршити утакмици, а не само ко ће је почети”.

Валверде се на крају пожалио и на цалендар такмичења пошто је између две утакмице четвртфинала прошло само шест дана.

“Апсурдно је да четири тима имају шест дана одмора, а преостала четири осам дана. Календар као да је компресован. Кажњавају се они који прве мечеве играју средом”.

Зато је уосталом против Уеске променио цео тим. Биће Барса спремна.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар