LŠ: Da se ne ponovi Roma...

Ernesto Valverde uveren da je njegov tim naučio lekciju.

Fudbal 16.04.2019 | 14:50
LŠ: Da se ne ponovi Roma...
Godinu dana posle stradanja koje je u senku bacilo sav dobar posao koji je Ernesto Valverdeuradio u Barseloni. Na Kamp Nou jedan poraz menja sve. I samo taj jedan jedini, od Rome, nije dozvolio Valverdeu da se šepuri po Kataloniji. Jer od Blaugrane se uvek očekuje sve. I Primera i Liga šampiona. Tačno godinu kasnije Valverde je uveren da se njegovom timu neće ponoviti onih 0:3 na gostovanju kod Rome iz revanša četvrtfinala prošle sezone.

“Korisno iskustvo. Nema straha”, decidiran je šef struke Barselone dok odgovara na pitanja o kompleksu koji se možda razvio u klubu posle tri uzastopne eliminacije u četvrtfinalu Lige šampiona.

Ali i oprezan kada govori o Mančester junajtedu. Jer uprkosu golu prednosti koji nosi sa Old Traforda zna koliko je Junajted veliki klub. A veliki klubovi umeju da se izvuku mi iz najtežih situacija.

“Nismo još prošli dalje, daleko smo od toga. Ne bavimo se spekulacijama, samo našom igrom. Apsurdno bi bilo da u meč uđemo sa mišlju da smo već obavili posao. Tražićemo kontrolu, ne želimo jurnjavu po terenu”.

Podseća da je Junajted već izbacio Pari Sen Žermen posle 0:2 u Mančesteru. Seća se i da je Junajted u grupi okrenuo Juve sa dva gola u samom finišu meča, da je i Jang Bojs dobio golom u nadoknadi. Junajted dakle ne odustaje.

“Ako im se da prostor da trče veoma su opasni. Poštujemo ih, ali želimo da pokažemo da smo bolji. Samo moramo da budemo stalno na oprezu”.

Da li je Usman Dembele spreman da odigra svih 90 minuta?

“Pre neki dan je igrao 60 minuta i sve je bilo u redu. Svih 90 minuta? Ne znam. Možda će početi sa klupe. Važno je i ko će završiti utakmici, a ne samo ko će je početi”.

Valverde se na kraju požalio i na calendar takmičenja pošto je između dve utakmice četvrtfinala prošlo samo šest dana.

“Apsurdno je da četiri tima imaju šest dana odmora, a preostala četiri osam dana. Kalendar kao da je kompresovan. Kažnjavaju se oni koji prve mečeve igraju sredom”.

Zato je uostalom protiv Ueske promenio ceo tim. Biće Barsa spremna.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar