Перуничић: Идемо даље, још једна лекција...

"Поносан сам на ове момке. Нису одступили када су губили седам. То је карактер који није први пут показан", рекао је селектор рукометаша.

Остали спортови 15.04.2019 | 13:30
Перуничић: Идемо даље, још једна лекција...
Реновирана рукометна репрезентација Србије коју селектор Ненад Перуничић покушава да одведе на Европско првенство 2020. у Шведској, Норвешкој и Аустрији и даље нема победу на том путу...

...али и даље има шансу пред последње две препреке на том путу.

После пораза у недељу увече пред 9.000 бучних, али коректних навијача у Задру (што је био случај и у четвртак у Београду), селектор је рекао да је поносан на своје "орлове".

"Поносан сам на ове момке. Нису одступили када су губили седам. То је карактер који није први пут показан", рекао је Перуничић, који је прошлог јануара на селекторском дебију са овим тимом доживео неуспех на Светском првенству у Данској и Немачкој, али...

"Показали су и на Светском првенству, без обзира која је разлика, да постоји једна линија од које се не одступа. Да увек имамо веру. Честитке Хрватској, показали су класу, а честитке и понос за моје момке који нису подлегли жестокој атмосфери и сјајном противнику", рекао је Перуничић.

"Идемо даље, још једна лекција".

То даље је јунски двомеч са Белгијом у гостима и Швајцарском код куће у којем нам ни четири бода не гарантују сигуран одлазак на Европско првенство већ би за то била потребна и победа Хрватске над Швајцарцима и то у гостима.

Реалније је, у овом тренутку, да ће Србија покушати да избори пласман на завршницу "на мала врата" као једна од четири најбоље трећепласиране екипе из осам група, мада ни на тој табели не стојимо добро после четири рунде. 

"Небитно где се налазимо, морамо да играмо храбро и са карактером. У Задру је био испит ових момака да видимо где се налазимо. Показали су доста, фали још увек зрелости, много су се трошили у одбрани", рекао је Перуничић, један од наших најбољих рукометаша свих времена.

"Било је неких пасова, изгубљених лопти, али у суштини сам задовољан. Друго полувреме смо били конкурентни једној великој репрезентацији. Овај меч је било одрастање да схвате момци шта им још треба да би били у друштву репрезентација каква је Хрватска", додао је селектор у изјави коју је пренео Рукометни савез Србије на свом званичном порталу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар