Peruničić: Idemo dalje, još jedna lekcija...

"Ponosan sam na ove momke. Nisu odstupili kada su gubili sedam. To je karakter koji nije prvi put pokazan", rekao je selektor rukometaša.

Ostali sportovi 15.04.2019 | 13:30
Peruničić: Idemo dalje, još jedna lekcija...
Renovirana rukometna reprezentacija Srbije koju selektor Nenad Peruničić pokušava da odvede na Evropsko prvenstvo 2020. u Švedskoj, Norveškoj i Austriji i dalje nema pobedu na tom putu...

...ali i dalje ima šansu pred poslednje dve prepreke na tom putu.

Posle poraza u nedelju uveče pred 9.000 bučnih, ali korektnih navijača u Zadru (što je bio slučaj i u četvrtak u Beogradu), selektor je rekao da je ponosan na svoje "orlove".

"Ponosan sam na ove momke. Nisu odstupili kada su gubili sedam. To je karakter koji nije prvi put pokazan", rekao je Peruničić, koji je prošlog januara na selektorskom debiju sa ovim timom doživeo neuspeh na Svetskom prvenstvu u Danskoj i Nemačkoj, ali...

"Pokazali su i na Svetskom prvenstvu, bez obzira koja je razlika, da postoji jedna linija od koje se ne odstupa. Da uvek imamo veru. Čestitke Hrvatskoj, pokazali su klasu, a čestitke i ponos za moje momke koji nisu podlegli žestokoj atmosferi i sjajnom protivniku", rekao je Peruničić.

"Idemo dalje, još jedna lekcija".

To dalje je junski dvomeč sa Belgijom u gostima i Švajcarskom kod kuće u kojem nam ni četiri boda ne garantuju siguran odlazak na Evropsko prvenstvo već bi za to bila potrebna i pobeda Hrvatske nad Švajcarcima i to u gostima.

Realnije je, u ovom trenutku, da će Srbija pokušati da izbori plasman na završnicu "na mala vrata" kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz osam grupa, mada ni na toj tabeli ne stojimo dobro posle četiri runde. 

"Nebitno gde se nalazimo, moramo da igramo hrabro i sa karakterom. U Zadru je bio ispit ovih momaka da vidimo gde se nalazimo. Pokazali su dosta, fali još uvek zrelosti, mnogo su se trošili u odbrani", rekao je Peruničić, jedan od naših najboljih rukometaša svih vremena.

"Bilo je nekih pasova, izgubljenih lopti, ali u suštini sam zadovoljan. Drugo poluvreme smo bili konkurentni jednoj velikoj reprezentaciji. Ovaj meč je bilo odrastanje da shvate momci šta im još treba da bi bili u društvu reprezentacija kakva je Hrvatska", dodao je selektor u izjavi koju je preneo Rukometni savez Srbije na svom zvaničnom portalu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar