Мото ГП: Спектакл у Остину - Маркес пао!

Ринсу прва победа у каријери! Победом Алекса Ринса, мотоциклисте Сузукија готово је овогодишње издање трке за Велику награду Америке у Остину, савезне државе Тексас.

Остали спортови 15.04.2019 | 10:15
Мото ГП: Спектакл у Остину - Маркес пао!
Сјајну трку смо и ове сезоне имали прилике да гледамо у Остину, само што сада нисмо гледали победу шпанског мотоциклисте Марка Маркеса који није завршио исту због пада са свог мотоцикла, али смо зато гледали победу Алекса Ринса на Сузукију.

Овај дан ће Ринс дуго памтити пошто је у питању његова прва победа у каријери и то испред легенде мотоспорта, Валентина Росија, који је трку завршио као другопласирани, као и младог талентованог возача – Џека Милера, који је био трећи на Прамак Дукатију.

Маркес је имао пол позицију, добро време и око 4 секунде предности над Валентином Росијем па се чинило да ће број 93 доћи до седме узастопне победе на овој стази, све док није пао са мотоцикла у 12. кривини деветог круга.

Андреа Довициозо је након јако лошег квалификационог циклуса и 13. стартног места успео да напредује чак до позиције број четири која га је "транспортовала" на лидерску позицију у МотоГП шампионату.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар