Moto GP: Spektakl u Ostinu - Markes pao!

Rinsu prva pobeda u karijeri! Pobedom Aleksa Rinsa, motocikliste Suzukija gotovo je ovogodišnje izdanje trke za Veliku nagradu Amerike u Ostinu, savezne države Teksas.

Ostali sportovi 15.04.2019 | 10:15
Moto GP: Spektakl u Ostinu - Markes pao!
Sjajnu trku smo i ove sezone imali prilike da gledamo u Ostinu, samo što sada nismo gledali pobedu španskog motocikliste Marka Markesa koji nije završio istu zbog pada sa svog motocikla, ali smo zato gledali pobedu Aleksa Rinsa na Suzukiju.

Ovaj dan će Rins dugo pamtiti pošto je u pitanju njegova prva pobeda u karijeri i to ispred legende motosporta, Valentina Rosija, koji je trku završio kao drugoplasirani, kao i mladog talentovanog vozača – Džeka Milera, koji je bio treći na Pramak Dukatiju.

Markes je imao pol poziciju, dobro vreme i oko 4 sekunde prednosti nad Valentinom Rosijem pa se činilo da će broj 93 doći do sedme uzastopne pobede na ovoj stazi, sve dok nije pao sa motocikla u 12. krivini devetog kruga.

Andrea Doviciozo je nakon jako lošeg kvalifikacionog ciklusa i 13. startnog mesta uspeo da napreduje čak do pozicije broj četiri koja ga je "transportovala" na lidersku poziciju u MotoGP šampionatu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar