Радна вечера Вучића и Орбана

Предсједник Србије Александар Вучић састао се у недјељу увече са мађарским премијером Виктором Орбаном уочи заједничке сједнице српске и мађарске владе у Суботици, саопштио је шеф прес службе мађарског премијера Берталан Хаваси.  

Србија 15.04.2019 | 09:07
Радна вечера Вучића и Орбана
Он је рекао да су се Вучић и Орбан састали на радној вечери на Палићу, а да су присутни били министри спољних послова Србије и Мађарске Ивица Дачић и Петер Сијарто, преноси МТИ. 

Председник Вучић и мађарски премијер Орбан су изразили искрену посвећеност билатералној сарадњи, као и сарадњи у питањима од важности за цео регион.

Вучић је захвалио и за отворену и снажну подршку Мађарске евроинтеграцијама Србије.

Председник Србије се и овом приликом извинио за неодговорне изјаве, које су се чуле на јучерашњем скупу опозиције у Београду, о Мађарима, грађанима Србије, јер, како је рекао "то није став већинске Србије, већ став дела неодговорних и неозбиљних људи", саопштила је служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Председник Вучић и премијер Орбан су разговарали и о могућим новим мађарским инвестицијама у Србији, као и о конкретним мерама за реализацију заједничких инфраструктурних и енергетских пројеката, посебно о изградњи гасовода Турски ток.
 
Орбан би данас требало да се састане са премијерком Србије Аном Брнабић, док ће министри двије владе одржати одвојене састанке, а како се наводи, на пленарној сједници српске и мађарске владе биће потписани споразуми о развоју инфраструктуре, модернизацији жељезнице Сегедин-Суботица, сарадњи у евроинтеграцијама, водопривреди, одбрани и техничкој помоћи српској полицији.

Према Хавасијевим ријечима, програм ће бити завршен заједничком конференцијом за новинаре и ручком у Суботици.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Освит

15.04.2019 08:30

Главна тема разговора је Мадарско улагање у Србији. Ово говори све о Српској политици поисљедњих тридесет година ција је персонификација и изворни представник Александар Вуциц и његов ментор Војислав Сесељ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСМАТРАЧ

15.04.2019 20:38

Овај Вучић или не зна Устав или га свјесно крши.Он је као и његов ортак из Лакташа и премијер и министар и Скупштина и Фонд и све и свашта.Зар Предсједник Владе Србије није требао разговарати с мађарским колегом.