Radna večera Vučića i Orbana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u nedjelju uveče sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom uoči zajedničke sjednice srpske i mađarske vlade u Subotici, saopštio je šef pres službe mađarskog premijera Bertalan Havasi.  

Srbija 15.04.2019 | 09:07
Radna večera Vučića i Orbana
On je rekao da su se Vučić i Orban sastali na radnoj večeri na Paliću, a da su prisutni bili ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto, prenosi MTI. 

Predsednik Vučić i mađarski premijer Orban su izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji, kao i saradnji u pitanjima od važnosti za ceo region.

Vučić je zahvalio i za otvorenu i snažnu podršku Mađarske evrointegracijama Srbije.

Predsednik Srbije se i ovom prilikom izvinio za neodgovorne izjave, koje su se čule na jučerašnjem skupu opozicije u Beogradu, o Mađarima, građanima Srbije, jer, kako je rekao "to nije stav većinske Srbije, već stav dela neodgovornih i neozbiljnih ljudi", saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i premijer Orban su razgovarali i o mogućim novim mađarskim investicijama u Srbiji, kao i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata, posebno o izgradnji gasovoda Turski tok.
 
Orban bi danas trebalo da se sastane sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, dok će ministri dvije vlade održati odvojene sastanke, a kako se navodi, na plenarnoj sjednici srpske i mađarske vlade biće potpisani sporazumi o razvoju infrastrukture, modernizaciji željeznice Segedin-Subotica, saradnji u evrointegracijama, vodoprivredi, odbrani i tehničkoj pomoći srpskoj policiji.

Prema Havasijevim riječima, program će biti završen zajedničkom konferencijom za novinare i ručkom u Subotici.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Osvit

15.04.2019 08:30

Glavna tema razgovora je Madarsko ulaganje u Srbiji. Ovo govori sve o Srpskoj politici poisljednjih trideset godina cija je personifikacija i izvorni predstavnik Aleksandar Vucic i njegov mentor Vojislav Seselj.

ODGOVORITE
Name

POSMATRAČ

15.04.2019 20:38

Ovaj Vučić ili ne zna Ustav ili ga svjesno krši.On je kao i njegov ortak iz Laktaša i premijer i ministar i Skupština i Fond i sve i svašta.Zar Predsjednik Vlade Srbije nije trebao razgovarati s mađarskim kolegom.