ФРА: Монпеље има златну резерву, близу је Европе!

Тим за који играју Дамијан Ле Талек, Шклулетић и Михаило Ристић бољи од Тулуза – 2:1.  Дебуши је као вино: Главом, ногом, даје како хоћеш! Сент Етјен наставио потеру за Лионом.

Фудбал 14.04.2019 | 23:00
ФРА: Монпеље има златну резерву, близу је Европе!
Када не иде Лаборду, Монпеље има златну резерву! Тим за који играју некадашњи првотимци Црвене звезде Дамијан Ле Талек и Михаило Ристић и даље сања европске снове, пошто је као домаћин био бољи од Тулуза – 2:1.

Монпеље је после овог тријумфа на само три бода од Марсеља. Морали су домаћи добрано да се помуче да оправдају епитет доброг домаћина. У првом полувремену нисмо много тога видели. Међутим, у наставку је врло расположен за игру био десни бек Монпељеа Агилар. Управо је он иницирао акцију из из 54. минута и оставио одличну повратну лопту Шкирију који је био прецизан са 16 метара.

Није се дао Тулуз изједначио је после прекида. А врло брзо је тренер Монпељеа Закаријан погодио центар мете одлуком да из игре Лаборда. На његово место је ушао Камара и савршено одрадио посао.

Опет је Агилар пробио по десној страни, а резервни нападач је трзајем главом донео тријумф Монпељеу.

Свих 90 минута за домаћина је играо Ле Талек, док је Ристић био на клупи.

Дебуши је као вино: Главом, ногом, даје како хоћеш! Сент Етјен наставио потеру за Лионом.

Не помишља Сент Етејн да одустане од сна званог Лига шампиона. Додуше, Зелени се налазе на три бода заостатка за великим локалним ривалом Лионом који држи треће место имају и лакши распоред па ће се до последњег кола сигурно водити жестока борба.

Данас је савладан Бордо са 3:0, с тим да је отпор Жирондинаца срушен тек у другом полувремену. Дуго су гости одолевали, али је у 55. минуту главни судија Руди Буке досудио најстрожу казну коју је у погодак преточио Вахби Казри.

Плејмејкер из Туниса рутински је реализовао најстрожу казну и 13. голом у сезони отворио свом тиму пут ка тријумфу. За оверу победе и одушевљење домаће публике побринуо се Метју Дебуши.

Ветеран, некадашњи десни бек Арсенала и Њукасла, показао је да и у 33. години и даље уме да тресе мреже и да је опасан из прекида, а са две сјајне реакције после убацивања са леве стране Француз је ставио тачку на победу домаћина у 74. и 90. минуту. Први пут му је директно из коренера асистирао сјајни Казри, други пут из игре леви бек Полома, па му није било тешко да погоди мрежу Бордоа.

Вукашин Јовановић није играо на овом мечу за Жирондинце због суспензије, док на другој страни Невен Суботић није био ни на клупи за резеве Сент Етјена. 

ФРАНЦУСКА 1 - 32. коло

Петак

Дижон -  Амијен 0:0

Нант – Лион 2:1 (1:1)
/Кулибали 11, Лимбомбе  – Терије 41/

Субота

Марсељ - Ним 2:1 (0:0)
/Жермен 72, Луиз Густаво 73 - Саваније 82. пенал/ 

Каен - Анже 0:1 (0:0)
/Рен-Аделаид 61/

Монако - Ремс 0:0

Стразбур - Генган 3:3 (1:1)
/Ажорк 39, 73, Прцић 69 - Тирам 37, До 63, Сорбон 87/

Недеља

Монпеље - Тулуз 2:1 (0:0)
/Шкриј 53, Камара 77 - Сидибе 61/

Рен - Ница 0:0 

Сент Етјен - Бордо 3:0 (0:0)
/Казри 55. пенал, Дебуши 74, 90/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар