FRA: Monpelje ima zlatnu rezervu, blizu je Evrope!

Tim za koji igraju Damijan Le Talek, Škluletić i Mihailo Ristić bolji od Tuluza – 2:1.  Debuši je kao vino: Glavom, nogom, daje kako hoćeš! Sent Etjen nastavio poteru za Lionom.

Fudbal 14.04.2019 | 23:00
FRA: Monpelje ima zlatnu rezervu, blizu je Evrope!
Kada ne ide Labordu, Monpelje ima zlatnu rezervu! Tim za koji igraju nekadašnji prvotimci Crvene zvezde Damijan Le Talek i Mihailo Ristić i dalje sanja evropske snove, pošto je kao domaćin bio bolji od Tuluza – 2:1.

Monpelje je posle ovog trijumfa na samo tri boda od Marselja. Morali su domaći dobrano da se pomuče da opravdaju epitet dobrog domaćina. U prvom poluvremenu nismo mnogo toga videli. Međutim, u nastavku je vrlo raspoložen za igru bio desni bek Monpeljea Agilar. Upravo je on inicirao akciju iz iz 54. minuta i ostavio odličnu povratnu loptu Škiriju koji je bio precizan sa 16 metara.

Nije se dao Tuluz izjednačio je posle prekida. A vrlo brzo je trener Monpeljea Zakarijan pogodio centar mete odlukom da iz igre Laborda. Na njegovo mesto je ušao Kamara i savršeno odradio posao.

Opet je Agilar probio po desnoj strani, a rezervni napadač je trzajem glavom doneo trijumf Monpeljeu.

Svih 90 minuta za domaćina je igrao Le Talek, dok je Ristić bio na klupi.

Debuši je kao vino: Glavom, nogom, daje kako hoćeš! Sent Etjen nastavio poteru za Lionom.

Ne pomišlja Sent Etejn da odustane od sna zvanog Liga šampiona. Doduše, Zeleni se nalaze na tri boda zaostatka za velikim lokalnim rivalom Lionom koji drži treće mesto imaju i lakši raspored pa će se do poslednjeg kola sigurno voditi žestoka borba.

Danas je savladan Bordo sa 3:0, s tim da je otpor Žirondinaca srušen tek u drugom poluvremenu. Dugo su gosti odolevali, ali je u 55. minutu glavni sudija Rudi Buke dosudio najstrožu kaznu koju je u pogodak pretočio Vahbi Kazri.

Plejmejker iz Tunisa rutinski je realizovao najstrožu kaznu i 13. golom u sezoni otvorio svom timu put ka trijumfu. Za overu pobede i oduševljenje domaće publike pobrinuo se Metju Debuši.

Veteran, nekadašnji desni bek Arsenala i Njukasla, pokazao je da i u 33. godini i dalje ume da trese mreže i da je opasan iz prekida, a sa dve sjajne reakcije posle ubacivanja sa leve strane Francuz je stavio tačku na pobedu domaćina u 74. i 90. minutu. Prvi put mu je direktno iz korenera asistirao sjajni Kazri, drugi put iz igre levi bek Poloma, pa mu nije bilo teško da pogodi mrežu Bordoa.

Vukašin Jovanović nije igrao na ovom meču za Žirondince zbog suspenzije, dok na drugoj strani Neven Subotić nije bio ni na klupi za rezeve Sent Etjena. 

FRANCUSKA 1 - 32. kolo

Petak

Dižon -  Amijen 0:0

Nant – Lion 2:1 (1:1)
/Kulibali 11, Limbombe  – Terije 41/

Subota

Marselj - Nim 2:1 (0:0)
/Žermen 72, Luiz Gustavo 73 - Savanije 82. penal/ 

Kaen - Anže 0:1 (0:0)
/Ren-Adelaid 61/

Monako - Rems 0:0

Strazbur - Gengan 3:3 (1:1)
/Ažork 39, 73, Prcić 69 - Tiram 37, Do 63, Sorbon 87/

Nedelja

Monpelje - Tuluz 2:1 (0:0)
/Škrij 53, Kamara 77 - Sidibe 61/

Ren - Nica 0:0 

Sent Etjen - Bordo 3:0 (0:0)
/Kazri 55. penal, Debuši 74, 90/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar