ЕП: Данска освета Црногорцима са каматом!

Прво полувреме било је добро за Црногорце, друго баш лоше. Црна Гора изгубила је у Копенхагену од Данске резултатом 37:26 (14:11) у 4. колу квалификација за Европско првенство 2020. године.

Остали спортови 14.04.2019 | 11:40
ЕП: Данска освета Црногорцима са каматом!
Црногорски рукометаши направили су велику сензацију када су пре неколико дана победили Данску у 3. колу квалификација за рукометно Европско првенство.  Светски и олимпијски првак је у Морачи пао први пут после 15 везаних победа и пуних годину дана.

Најбоља селекција на планети је добро запамтила тај неуспех и реванширала се ослабљеној Црној Гори (Ласица, Канкараш нису играли, Грбовић прескочио и први меч) са каматом.

Данска је у Копенхагену, у правој рукометној атмосфери, победила ученике Зорана Рогановића (37:26) у 4. колу квалификација за шампионат који се игра у Аустрији, Норвешкој и Шведској од 9. до 26. јануара 2020. године.

“Црвенима“ је главе дошао Ландин са 19 одбрана, Сван је додао осам голова, док се код Црногораца истакао Липовина са шест погодака.

Ситуација на табели квалификационе групе 8 након четири кола изгледа овако: Данска И Украјина имају по шест бодова, Црна Гора три бода, док су Фарска Острва на зачељу са једним освојеним бодом.

Србија вечерас од 20.30 у Задру игра против Хрватске меч 4. кола Групе 2. "Орловима" ће за пласман на ЕУРО бити неопходне победе у последња два кола против Швајцарске код куће и Белгије у гостима. Уколико Србија не освоји једно од прва два места која директно воде на завршни турнир, изабраници Ненада Перуничића имаће прилику да се пласирају као једна од четири најбоље трећепласиране репрезентације.

Србија је за сада на четвртом месту, а у тој групи је и Црна Гора, која има бод више.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар