EP: Danska osveta Crnogorcima sa kamatom!

Prvo poluvreme bilo je dobro za Crnogorce, drugo baš loše. Crna Gora izgubila je u Kopenhagenu od Danske rezultatom 37:26 (14:11) u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Ostali sportovi 14.04.2019 | 11:40
EP: Danska osveta Crnogorcima sa kamatom!
Crnogorski rukometaši napravili su veliku senzaciju kada su pre nekoliko dana pobedili Dansku u 3. kolu kvalifikacija za rukometno Evropsko prvenstvo.  Svetski i olimpijski prvak je u Morači pao prvi put posle 15 vezanih pobeda i punih godinu dana.

Najbolja selekcija na planeti je dobro zapamtila taj neuspeh i revanširala se oslabljenoj Crnoj Gori (Lasica, Kankaraš nisu igrali, Grbović preskočio i prvi meč) sa kamatom.

Danska je u Kopenhagenu, u pravoj rukometnoj atmosferi, pobedila učenike Zorana Roganovića (37:26) u 4. kolu kvalifikacija za šampionat koji se igra u Austriji, Norveškoj i Švedskoj od 9. do 26. januara 2020. godine.

“Crvenima“ je glave došao Landin sa 19 odbrana, Svan je dodao osam golova, dok se kod Crnogoraca istakao Lipovina sa šest pogodaka.

Situacija na tabeli kvalifikacione grupe 8 nakon četiri kola izgleda ovako: Danska I Ukrajina imaju po šest bodova, Crna Gora tri boda, dok su Farska Ostrva na začelju sa jednim osvojenim bodom.

Srbija večeras od 20.30 u Zadru igra protiv Hrvatske meč 4. kola Grupe 2. "Orlovima" će za plasman na EURO biti neophodne pobede u poslednja dva kola protiv Švajcarske kod kuće i Belgije u gostima. Ukoliko Srbija ne osvoji jedno od prva dva mesta koja direktno vode na završni turnir, izabranici Nenada Peruničića imaće priliku da se plasiraju kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Srbija je za sada na četvrtom mestu, a u toj grupi je i Crna Gora, koja ima bod više.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar