Полиција спречава паљење зграде

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да се полиција налази у згради Скупштине да спријечи да неко поново покуша да пали ту зграду.

Србија 13.04.2019 | 15:58
Полиција спречава паљење зграде
Како је рекао, полиција је у згради како би спријечила на неко краде слике и намјештај и да обезбједи сигурност за све посланике и раднике у тој институцији.

Стефановић је на свом Твитер налогу написао да је полиција у Скупштини по одобрењу генералног секретара Народне Скупштине.

"Ако је неко планирао да упада у државне институције, као што је то био случај са зградом РТС-а, то неће моћи", поручио је Стефановић. Он је додао да полиција на територији Србије није зауставила ниједан аутобус ни комби који су превозили путнике ка Београду.

"Немојте да ширите лажне вести", поручио је он.

Генерални секретар Народне Скупштине Србије Срђан Смиљанић потврдио је да је дао сагласност за улазак полиције у зграду Скупштине.

У саопштењу се наводи да је дозвала издата у складу са чланом 71. став 2. Закона о Народној Скупштини.

"У својству генералног секретара дао сам сагласност да припадници Министарства унутрашњих послова удју у зграду, јер имамо законску обавезу да заштитимо људе и ово здање од потенцијалног насилног упада", пише у саопштењу.

Посланик ДС Балша Божовић рекао је данас новинарима у Скупштини Србије да је МУП "окупирао зграду" парламента, а тврди да о томе није обавијештен скупштински секретаријат. Он је рекао да по Закону о Народној скупштини једино парламент има овлашћење да позове полицију.

"Данас је промењен режим рада у скупштини, МУП је окупирао зграду. Не можете у скупштинске сале и ресторан, а чак се налазе и у канцеларијама појединих странака", рекао је Божовић.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ајмо бити реални

13.04.2019 16:34

Народ је незадовољан,гладан ,приватизацијом су се обогатили појединци, народ је дотакао дно дна инжињери бре имају плату 500еура и доктори ало шта вам је људи бре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.04.2019 17:29

Само пишати уз вјетар западу кои улазе милијарде а миловати Русију која одвлачи сто се мозе одвуци а да слепац види у ста нас увлаци. Само ми невидимо