Policija sprečava paljenje zgrade

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da se policija nalazi u zgradi Skupštine da spriječi da neko ponovo pokuša da pali tu zgradu.

Srbija 13.04.2019 | 15:58
Policija sprečava paljenje zgrade
Kako je rekao, policija je u zgradi kako bi spriječila na neko krade slike i namještaj i da obezbjedi sigurnost za sve poslanike i radnike u toj instituciji.

Stefanović je na svom Tviter nalogu napisao da je policija u Skupštini po odobrenju generalnog sekretara Narodne Skupštine.

"Ako je neko planirao da upada u državne institucije, kao što je to bio slučaj sa zgradom RTS-a, to neće moći", poručio je Stefanović. On je dodao da policija na teritoriji Srbije nije zaustavila nijedan autobus ni kombi koji su prevozili putnike ka Beogradu.

"Nemojte da širite lažne vesti", poručio je on.

Generalni sekretar Narodne Skupštine Srbije Srđan Smiljanić potvrdio je da je dao saglasnost za ulazak policije u zgradu Skupštine.

U saopštenju se navodi da je dozvala izdata u skladu sa članom 71. stav 2. Zakona o Narodnoj Skupštini.

"U svojstvu generalnog sekretara dao sam saglasnost da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova udju u zgradu, jer imamo zakonsku obavezu da zaštitimo ljude i ovo zdanje od potencijalnog nasilnog upada", piše u saopštenju.

Poslanik DS Balša Božović rekao je danas novinarima u Skupštini Srbije da je MUP "okupirao zgradu" parlamenta, a tvrdi da o tome nije obaviješten skupštinski sekretarijat. On je rekao da po Zakonu o Narodnoj skupštini jedino parlament ima ovlašćenje da pozove policiju.

"Danas je promenjen režim rada u skupštini, MUP je okupirao zgradu. Ne možete u skupštinske sale i restoran, a čak se nalaze i u kancelarijama pojedinih stranaka", rekao je Božović.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ajmo biti realni

13.04.2019 16:34

Narod je nezadovoljan,gladan ,privatizacijom su se obogatili pojedinci, narod je dotakao dno dna inžinjeri bre imaju platu 500eura i doktori alo šta vam je ljudi bre.

ODGOVORITE
Name

Re

13.04.2019 17:29

Samo pišati uz vjetar zapadu koi ulaze milijarde a milovati Rusiju koja odvlači sto se moze odvuci a da slepac vidi u sta nas uvlaci. Samo mi nevidimo