Меч лопта "змајева" за ЕУРО 2020.

"Свака утакмица нам је важна, а ова можда и најважнија. У Финској смо одиграли тек прво полувријеме у којем смо освојили два бода", рекао је селектор бх. тима Билал Шуман.

Остали спортови 13.04.2019 | 15:30
Меч лопта "змајева" за ЕУРО 2020.
Рукометну репрезентацију БиХ у недјељу у тузланском "Мејдану" очекује изузетно важна утакмица групе 5 квалификација за Европско првенство 2020. године у Аустрији, Норвешкој и Данској.

Ривал је исти, као и прије два дана у Ванти, Финска, када је бх. тим славио резултатом 30:26. У бх. табору су свјесни да би још једним тријумфом против Финаца скоро остварили пласман на ЕУРО 2020, па недјељни оглед ишчекују с нестрпљењем.

"Свака утакмица нам је важна, а ова можда и најважнија. У Финској смо одиграли тек прво полувријеме у којем смо освојили два бода. И у недјељу смо фаворити и морамо дати све од себе, да завршимо овај дио квалификација са двије побједе", рекао је Билал Шуман, селектор бх. рукометаша и додао:

"Прва утакмица је била изузетно тешка, више психички него физички. Намучили су нас, али драго ми је да смо остварили побједу. Финци ће сигурно поново дати све од себе да нас угрозе, те да трче без обзира водили или губили, јер они једноставно тако играју. Нажалост, за сутрашњу утакмицу упитан је Томислав Нуић, а умјесто њега вјероватно ће прилику добити Енес Кешкић."

Никола Прце, један од најискуснијих играча бх. тима, у Финској у свом стотом наступу у дресу с државним грбом био је бриљантан. Постигао је десет голова, те уз Марка Панића и голмана Бењамина Бурића одвео БиХ до велике побједе.

"Цијелу утакмицу у Финској имали смо под контролом. Неколико пута су нам се опасно приближили, али морам да нагласим да је утакмица ишла у једном смјеру. У недјељу очекујем побједу и нове бодове и да коначно одемо на то Европско првенство", оптимиста је, као и увијек, Прце.

Капитен бх. рукометаша Мирсад Терзић, као и пред први дуел с Финском, позива на опрез и истиче да се само максимално озбиљним приступом још једном може доћи до важних бодова у борби за ЕУРО.

"У Финској је било прво полувријеме, које смо озбиљно схватили и освојили бодове. У Тузли, такође, очекујем побједу и нове бодове, с којим би били корак ближе Европском првенству", истакао је Терзић.

Утакмица четвртог кола групе 5 квалификација за ЕП између БиХ и Финске играће се у недјељу у "Мејдану" с почетком у 17 сати. У другом огледу групе у Минску ће се састати Бјелорусија и Чешка.

ТАБЕЛА ГРУПЕ 5: Чешка 4, Бјелорусија 4, БиХ 4, Финска 0.

На Европско првенство пласираће се по двије првопласиране селекције из сваке од осам квалификационих група и четири најбоље трећепласиране. Директан пласман остварили су актуелни шампион Шпанија те домаћини Норвешка, Шведска и Аустрија.

Биће то прво ЕП на којем ће учествовати 24 репрезентације, а играће се од 9. до 26. јануара 2020. године.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар