Хјустон: Квери се нудио, али Типсаревић пао!

Типсаревић лош у кључним моментима, без полуфинала Хјустона.  Српски тенисер, Јанко Типсаревић, елиминисан је у четвртфиналу АТП турнира у Хјустону, пошто је после два тај-брејка изгубио од Американца, Сема Кверија.  Српски тенисер имао сет лопте у оба дела меча!

Тенис 12.04.2019 | 23:33
Хјустон: Квери се нудио, али Типсаревић пао!
Играо је Јанко Типсаревић као у најбољим данима у Хјустону, "нудио" му се Сем Квери, имао је велику шансу за пролаз, али у тим кључним тренуцима рекет није слушао. Амерички тенисер је са два тај-брејка елиминисао Типсаревића у четвртфиналу и против Кристијана Гарина бориће се за финале – 7:6, 7:6.

Цео први сет је одигран не само без брејкова, него ниједан тенисер није имао чак ни брејк шансу. Када се дошло до 6:6, знало се да Квери има предност због разорног сервиса. Повео је Американац 2:0, па 4:1, али је Типсаревић направио преокрет и дошао до 6:4, до две сет лопте. И ту је стао. Четири наредна поена узео је Квери и однео први сет.

Српски тенисер је у другом сету имао брејк лопту у другом, па у четвртом гему, па брејк и сет лопту на 5:4 и опет није успео. И овај сет је отишао у тај-брејк, где је поново било драме.

Квери је повео 4:0, па је Типсаревић стигао до 4:4. И ту је поново стао. Три наредна поена узео је Американац и изборио победу за полуфинале.

Без обзира на  пораз, Јанко Типсаревић је обезбедио скок од 54 места на АТП листи, па ће од понедељка бити на 318. позицији.

Квери је однео победу после скоро два часа борбе, а Јанко је у првом тај-брејку освојио шест, а у другом четири поена.

Типсаревића пласманом у четвртфинале очекује скок на АТП ранг листи и пласман на 314. позицију од понедељка.

У првом сету није виђен ниједан ђус, а Јанко је пропустио велику шансу да дође до вођства у тај-брејку. Повео је са 6:4, имао две везане сет лопте, али није успео да узме више ниједан поен до краја сета.

У другом сету виђен је велики број брејк шанси. Квери је имао три у једном гему, а Јанко укупно исто толико, од којих је једна била и сет лопта при вођству од 5:4. Пошто брејка није било, опет се играо 13. гем, а ту је уз три мини-брејка успео да буде бољи Американац.

Квери у полуфиналу игра против Чилеанца, Кристијана Гарина.

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар