Hjuston: Kveri se nudio, ali Tipsarević pao!

Tipsarević loš u ključnim momentima, bez polufinala Hjustona.  Srpski teniser, Janko Tipsarević, eliminisan je u četvrtfinalu ATP turnira u Hjustonu, pošto je posle dva taj-brejka izgubio od Amerikanca, Sema Kverija.  Srpski teniser imao set lopte u oba dela meča!

Tenis 12.04.2019 | 23:33
Hjuston: Kveri se nudio, ali Tipsarević pao!
Igrao je Janko Tipsarević kao u najboljim danima u Hjustonu, "nudio" mu se Sem Kveri, imao je veliku šansu za prolaz, ali u tim ključnim trenucima reket nije slušao. Američki teniser je sa dva taj-brejka eliminisao Tipsarevića u četvrtfinalu i protiv Kristijana Garina boriće se za finale – 7:6, 7:6.

Ceo prvi set je odigran ne samo bez brejkova, nego nijedan teniser nije imao čak ni brejk šansu. Kada se došlo do 6:6, znalo se da Kveri ima prednost zbog razornog servisa. Poveo je Amerikanac 2:0, pa 4:1, ali je Tipsarević napravio preokret i došao do 6:4, do dve set lopte. I tu je stao. Četiri naredna poena uzeo je Kveri i odneo prvi set.

Srpski teniser je u drugom setu imao brejk loptu u drugom, pa u četvrtom gemu, pa brejk i set loptu na 5:4 i opet nije uspeo. I ovaj set je otišao u taj-brejk, gde je ponovo bilo drame.

Kveri je poveo 4:0, pa je Tipsarević stigao do 4:4. I tu je ponovo stao. Tri naredna poena uzeo je Amerikanac i izborio pobedu za polufinale.

Bez obzira na  poraz, Janko Tipsarević je obezbedio skok od 54 mesta na ATP listi, pa će od ponedeljka biti na 318. poziciji.

Kveri je odneo pobedu posle skoro dva časa borbe, a Janko je u prvom taj-brejku osvojio šest, a u drugom četiri poena.

Tipsarevića plasmanom u četvrtfinale očekuje skok na ATP rang listi i plasman na 314. poziciju od ponedeljka.

U prvom setu nije viđen nijedan đus, a Janko je propustio veliku šansu da dođe do vođstva u taj-brejku. Poveo je sa 6:4, imao dve vezane set lopte, ali nije uspeo da uzme više nijedan poen do kraja seta.

U drugom setu viđen je veliki broj brejk šansi. Kveri je imao tri u jednom gemu, a Janko ukupno isto toliko, od kojih je jedna bila i set lopta pri vođstvu od 5:4. Pošto brejka nije bilo, opet se igrao 13. gem, a tu je uz tri mini-brejka uspeo da bude bolji Amerikanac.

Kveri u polufinalu igra protiv Čileanca, Kristijana Garina.

Izvor: B92/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar