Прце: Јако смо близу Европског првенства!

"Ово је тек прво полувријеме, морамо то потврдити, али јако смо близу Европског првенства", рекао је за МОНДО Никола Прце, јунак "змајева" у побједи над Финском.

Остали спортови 12.04.2019 | 09:00
Прце: Јако смо близу Европског првенства!
Рукометна репрезентација БИХ побједом 30:26 над Финском у гостима направила је велики корак ка пласману на Европско првенство 2020. године.

„Змајеви“ су се овим тријумфом бодовно изједначили у Групи 5 са Чешком и Бјелорусијом с којима ће се борити за прва два мјеста, али у „џепу“ имају мјесто међу четири најбоље трећепласиране екипе које ће такође обезбиједити пласман на континенталну смотру.

Селекцију Билала Шумана до важне побједе у финској Ванти предводио је Никола Прце који је постигао десет голова, а добар дио утакмице имао стопостотан учинак.

"Ово је важан корак ка Европском првенству, али и тек прво полувријеме. Биће и у Тузли тешко с њима. Направили смо оно што смо хтјели и можемо бити јако срећни због тога. Послије јучерашњих резултата који су нам на крају ишли на руку ако гледамо то најбоље треће мјесто, да не говорим да смо у борби за друго и прво мјесто. Требамо само на Европско првенство, па како год да га изборимо“, рекао је Прце зе МОНДО послије утакмице.

Репрезентација БиХ била је без Врњеша, Тарабокије, Вегара и Карачића, али упркос томе успјела је да савлада Финце на њиховом терену.

''Они без Ронберга, а ми без четворице, били смо у већем минусу него они. Финци нас нису ничим изненадили, знали смо да највећа опасност пријети од лијевог бека и лијевог крила и мислим да смо их ову утакмицу добро зауставили. Имали смо периоде гдје смо играли јако добро и у одбрани и у нападу, ишли смо на плус седам. Послије тога имали смо мали кикс, али без четворице играча који су у првој постави  стигли смо до врло важне побједе“, истакао је Прце.

Иако је већ ветеран, са 39 година предводио је „змајеве“, излазио тек на кратко да се одмори и одмах се враћао да помогне саиграчима.

"Било је тешко, напорно, али знали смо и прије утакмице и рекли смо то на састанку да је ово утакмица бити или не бити. Пуно тога смо могли да ријешимо у своју корист, видјели смо да  имамо велику шансу да побједама на Финцима осигурамо да будемо међу четири најбоље трећепласиране репрезентације у групама. Кад је тако, не гледаш да ли си уморан, ко год да је на терену даје максимум, некад искочи један некад други, данас сам ја имао дан, Панић је исто играо добро али без екипе то тешко да се понови. Свака част свим играчима и стручном штабу. Узели смо оно по што смо дошли. Рекли смо да нам је довољни и побједа са голом разлике, битно је само та два бода, да смо ближе Европском првенству“, рекао је Прце који је у четвртак уписао велики јубилеј.

Био је ово 100. наступ у дресу репрезентације за бека пољског Азотија и одиграо га је маестрално.

„Рекли су ми то недавно. Био је то још један додатни мотив. Част је 100 пута наступити за своју државу, сјајан је осјећај“, истакао је Прце.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар