Бајерновац на клупи Ајакса с јасном филозофијом...

Сви се бране и сви нападају. . . ! „Желим да имам посед лопте и да кроз њега побеђујем ривале“, каже ученик Пепа Гвардиоле.

Фудбал 12.04.2019 | 15:15
Бајерновац на клупи Ајакса с јасном филозофијом...
Без дилеме највећи комплименти за приказано ове сезоне у Лиги шампиона иду на рачун Ерика тен Хага. Тренер Ајакса заслужан је за освежење у елитном европском фудбалу, па су и немачки медији озбиљно заинтересовани за развој шефа стручног штаба Копљаника.

Ако неко не зна, Тен Хаг је тренерски сазревао у Бајерну у време Пепа Гвардиоле па отуда и блиска повезаност са Баварцима.

"Гледам Бајерн сваког викенда. Он је постао временом мој клуб. Фудбал у Немачкој се изменио после Пепа, а ја сам у време његовог шефовања гледао сваки тренинг и учио методички како да фудбалски филозофију пренесем на терен", рекао је Тен Хаг за Зудојче Цајтунг.

Холанђанин каже да воли фудбал који форсира Гвардиола и да покушава да га наметне у Ајаксу.

"Желим да имам посед лопте и да кроз њега побеђујем ривале. Све је у поседу лопте, у кретњи, у вертикалним нападачким шемама, у пресингу, у крилима која праве простор за бекове. Нема филозофије, просто је... Код мене се сви бране и сви нападају."

Тен Хаг зна да у Бајерну постоје проблеми, на крају крајева и сам је умало два пута у групи тукао Баварце.

"Свако ко гледа са стране види да су Бајерну потребне промене у тиму. Важно је да никада нико не потцени овај клуб и његове играче јер је Бајерн великан без обзира кроз какав период да пролази", закључио је Ерик тен Хаг.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар