Bajernovac na klupi Ajaksa s jasnom filozofijom...

Svi se brane i svi napadaju. . . ! „Želim da imam posed lopte i da kroz njega pobeđujem rivale“, kaže učenik Pepa Gvardiole.

Fudbal 12.04.2019 | 15:15
Bajernovac na klupi Ajaksa s jasnom filozofijom...
Bez dileme najveći komplimenti za prikazano ove sezone u Ligi šampiona idu na račun Erika ten Haga. Trener Ajaksa zaslužan je za osveženje u elitnom evropskom fudbalu, pa su i nemački mediji ozbiljno zainteresovani za razvoj šefa stručnog štaba Kopljanika.

Ako neko ne zna, Ten Hag je trenerski sazrevao u Bajernu u vreme Pepa Gvardiole pa otuda i bliska povezanost sa Bavarcima.

"Gledam Bajern svakog vikenda. On je postao vremenom moj klub. Fudbal u Nemačkoj se izmenio posle Pepa, a ja sam u vreme njegovog šefovanja gledao svaki trening i učio metodički kako da fudbalski filozofiju prenesem na teren", rekao je Ten Hag za Zudojče Cajtung.

Holanđanin kaže da voli fudbal koji forsira Gvardiola i da pokušava da ga nametne u Ajaksu.

"Želim da imam posed lopte i da kroz njega pobeđujem rivale. Sve je u posedu lopte, u kretnji, u vertikalnim napadačkim šemama, u presingu, u krilima koja prave prostor za bekove. Nema filozofije, prosto je... Kod mene se svi brane i svi napadaju."

Ten Hag zna da u Bajernu postoje problemi, na kraju krajeva i sam je umalo dva puta u grupi tukao Bavarce.

"Svako ko gleda sa strane vidi da su Bajernu potrebne promene u timu. Važno je da nikada niko ne potceni ovaj klub i njegove igrače jer je Bajern velikan bez obzira kroz kakav period da prolazi", zaključio je Erik ten Hag.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar