Опростили им, што су их тукли?!

Осумњичени за напад на ватерполисте Црвене звезде 9. фебруара, Јуре Г. из Солина и Мирко Ц. из Сплита, пуштени су данас из сплитског истражног затвора да се у наставку поступка бране са слободе.  Ослобођени нападачи на ватерполисте Црвене звезде! Двојица хулигана који су у фебруару напали ватерполисте Црвене звезде на спилтској Риви, пуштени су из притвора и браниће се са слободе.

Остали спортови 11.04.2019 | 19:15
Опростили им, што су их тукли?!
Двојица 25-годишњака имају обавезу да се два пута недељно јаве надлежној полицијској станици, јавила је сплитска "Слободна Далмација".

Два дана после напада групе хулигана на ватерполисте Црвене звезде, сплитско тужилаштво је отворило истрагу против четворице младића, због основане сумње да су починили разбојништво и покушали да тројици ватерполиста - Александру Краљу, Милошу Максимовићу и Душану Васићу нанесу тешке телесне повреде.

Двојица од четворице нападача су због опасности од понављања дела завшила у истражном затвору.

"Слободна Далмација" незванично сазнаје да је, у неформалном контакту са судом, секретар ВК Црвена звезда Игор Милојевић рекао да нападнути играчи због згуснутог распореда никако не могу да дођу у Сплит на саслушање, да опраштају нападачима, да немају интереса да их гоне, као и да су спортисти и не желе да се баве тим случајем.

Службени допис о таквом ставу, међутим, још није достављен сплитском суду, наводи лист.

"Ми се бавимо спортом и уопште не желимо да стварамо злу крв. Срећом, није било озбиљнијих последица. Остала је та горка мрља понижења које је доживеио Краљ, али ми смо ставили тачку и одлучили да наставимо да се боримо на спортском терену и да се тамо доказујемо", рекао је Милојевић "Слободној Далмацији".

Милојевић је рекао и да су он и сви у клубу одлучни да не допусте да се такво понижење догоди било којем хрватском спортисти у Србији.



Двојица 25-годишњака су претходна два месеца провела у сплитском истражном затвору на Билицама због напада на ватерполисте Звезде 9. фебруара.

На судски поступак долазиће са слободе, али ће до тада сваког понедељка и петка морати да се јављају полицији.

Поред њих, истрага је отворена за још двојицу младића, али они нису завршили у истражном затвору јер се не сумњиче да су починили разбојништво и покушај повређивања ватерполиста Звезде.

Инцидент се догодио 9. фебруара у једном сплитском кафићу, када су петорица хулигана напала тројицу ватерполиста Звезде. Двојица ватерполиста успела су да побегну, а трећи се спасио скоком у море.

Један ватерполиста задобио је лакше повреде главе, односно повређени су му слепоочница и нос када су га нападачи ударили металном шипком у главу. Друга двојица која су успели да побегну, добили су ударце у леђа, односно ногу, али нису тражили помоћ лекара.

Напад петорице хулигана осудиле су бројне јавне личности из Хрватске.

Тројица хулигана, два 25-годишњака и 23-годишњак ухапшени су дан након напада, и терете се кривичо за покушај тешког повређивања и разбојништво из мржње. Четврти, 22-годишњи нападач ухапшен је четири дана након напада на Риви, а за петим полиција још трага.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар