Oprostili im, što su ih tukli?!

Osumnjičeni za napad na vaterpoliste Crvene zvezde 9. februara, Jure G. iz Solina i Mirko C. iz Splita, pušteni su danas iz splitskog istražnog zatvora da se u nastavku postupka brane sa slobode.  Oslobođeni napadači na vaterpoliste Crvene zvezde! Dvojica huligana koji su u februaru napali vaterpoliste Crvene zvezde na spiltskoj Rivi, pušteni su iz pritvora i braniće se sa slobode.

Ostali sportovi 11.04.2019 | 19:15
Oprostili im, što su ih tukli?!
Dvojica 25-godišnjaka imaju obavezu da se dva puta nedeljno jave nadležnoj policijskoj stanici, javila je splitska "Slobodna Dalmacija".

Dva dana posle napada grupe huligana na vaterpoliste Crvene zvezde, splitsko tužilaštvo je otvorilo istragu protiv četvorice mladića, zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo i pokušali da trojici vaterpolista - Aleksandru Kralju, Milošu Maksimoviću i Dušanu Vasiću nanesu teške telesne povrede.

Dvojica od četvorice napadača su zbog opasnosti od ponavljanja dela zavšila u istražnom zatvoru.

"Slobodna Dalmacija" nezvanično saznaje da je, u neformalnom kontaktu sa sudom, sekretar VK Crvena zvezda Igor Milojević rekao da napadnuti igrači zbog zgusnutog rasporeda nikako ne mogu da dođu u Split na saslušanje, da opraštaju napadačima, da nemaju interesa da ih gone, kao i da su sportisti i ne žele da se bave tim slučajem.

Službeni dopis o takvom stavu, međutim, još nije dostavljen splitskom sudu, navodi list.

"Mi se bavimo sportom i uopšte ne želimo da stvaramo zlu krv. Srećom, nije bilo ozbiljnijih posledica. Ostala je ta gorka mrlja poniženja koje je doživeio Kralj, ali mi smo stavili tačku i odlučili da nastavimo da se borimo na sportskom terenu i da se tamo dokazujemo", rekao je Milojević "Slobodnoj Dalmaciji".

Milojević je rekao i da su on i svi u klubu odlučni da ne dopuste da se takvo poniženje dogodi bilo kojem hrvatskom sportisti u Srbiji.



Dvojica 25-godišnjaka su prethodna dva meseca provela u splitskom istražnom zatvoru na Bilicama zbog napada na vaterpoliste Zvezde 9. februara.

Na sudski postupak dolaziće sa slobode, ali će do tada svakog ponedeljka i petka morati da se javljaju policiji.

Pored njih, istraga je otvorena za još dvojicu mladića, ali oni nisu završili u istražnom zatvoru jer se ne sumnjiče da su počinili razbojništvo i pokušaj povređivanja vaterpolista Zvezde.

Incident se dogodio 9. februara u jednom splitskom kafiću, kada su petorica huligana napala trojicu vaterpolista Zvezde. Dvojica vaterpolista uspela su da pobegnu, a treći se spasio skokom u more.

Jedan vaterpolista zadobio je lakše povrede glave, odnosno povređeni su mu slepoočnica i nos kada su ga napadači udarili metalnom šipkom u glavu. Druga dvojica koja su uspeli da pobegnu, dobili su udarce u leđa, odnosno nogu, ali nisu tražili pomoć lekara.

Napad petorice huligana osudile su brojne javne ličnosti iz Hrvatske.

Trojica huligana, dva 25-godišnjaka i 23-godišnjak uhapšeni su dan nakon napada, i terete se krivičo za pokušaj teškog povređivanja i razbojništvo iz mržnje. Četvrti, 22-godišnji napadač uhapšen je četiri dana nakon napada na Rivi, a za petim policija još traga.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar