Најлепша плажа на Закинтосу поново отворена за туристе

Након одрона стене прошлог септембра на Закинтосу, плажа Навагио била је затворена за туристе до даљењег, а ова, за многе српске туристе омиљена дестинација ускоро би могла да буде отворена на лето. Ипак, посетиоци ће морати да поштују бројна правила, зарад сопствене безбедности.

Путовања 10.04.2019 | 14:45
Најлепша плажа на Закинтосу поново отворена за туристе
Да би њихова безбедност била осигурана, плажа ће бити подељена у три зоне. Првом зоном ће посетиоци моћи нормално да се крећу у свако време. Друга ће за њих бити затворена непосредно након земљотреса или чак кише, док ће трећа зона бити ван домашаја у свако доба.

Крајем марта ове године грчке власти забраниле су сваки прилазак популарној плажи са насуканим бродом, а та забрана проширена је и на пливање и пловидбу око Навагиа. То је додатно уплашило локалце, јер иако је Закинтос препун плажа, Навагио им је највећи адут.

У наредних неколико дана требало би да буде донета коначна одлука о томе како ће посета плажи изгледати, али се претпоставља да ће по њој бити постављени знаци упозорења, док ће неколицина људи увек надгледати кретање туриста, како би истовремно могли да уживају у овој чари природе, а да притом не угрозе своју безбедност.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар