Najlepša plaža na Zakintosu ponovo otvorena za turiste

Nakon odrona stene prošlog septembra na Zakintosu, plaža Navagio bila je zatvorena za turiste do daljenjeg, a ova, za mnoge srpske turiste omiljena destinacija uskoro bi mogla da bude otvorena na leto. Ipak, posetioci će morati da poštuju brojna pravila, zarad sopstvene bezbednosti.

Putovanja 10.04.2019 | 14:45
Najlepša plaža na Zakintosu ponovo otvorena za turiste
Da bi njihova bezbednost bila osigurana, plaža će biti podeljena u tri zone. Prvom zonom će posetioci moći normalno da se kreću u svako vreme. Druga će za njih biti zatvorena neposredno nakon zemljotresa ili čak kiše, dok će treća zona biti van domašaja u svako doba.

Krajem marta ove godine grčke vlasti zabranile su svaki prilazak popularnoj plaži sa nasukanim brodom, a ta zabrana proširena je i na plivanje i plovidbu oko Navagia. To je dodatno uplašilo lokalce, jer iako je Zakintos prepun plaža, Navagio im je najveći adut.

U narednih nekoliko dana trebalo bi da bude doneta konačna odluka o tome kako će poseta plaži izgledati, ali se pretpostavlja da će po njoj biti postavljeni znaci upozorenja, dok će nekolicina ljudi uvek nadgledati kretanje turista, kako bi istovremno mogli da uživaju u ovoj čari prirode, a da pritom ne ugroze svoju bezbednost.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar