Срби с КиМ данас код Вучића

- Председник Србије Александар Вучић и директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић састаће се данас у Београду сс политичким представницима Срба с Косова.

Србија 10.04.2019 | 07:55
Срби с КиМ данас код Вучића
Састанак ће бити одржан у 12 сати у Палати "Србија", после чега су планиране изјаве за медије, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Председник Вучић најавио је у Мостару да ће данас имати дуге разговоре с представницима Срба са Косова и Метохије, након чега очекује доношење одлуке у вези са изборима које је косовски председник Хашим Тачи расписао за места градоначелника у четири општине на северу покрајине, а о чему, додао је Вучић, већ има неке идеје.

Вучић је јуче, у изјави новинарима у Мостару, упитан да прокоментарише одлуку Приштине о расписивању избора, рекао да жели о томе најпре да разговара с представницима Срба са Косова и Метохије.

"Имаћемо дуге разговоре са стварним представницима Срба, онима који представљају народ, а не само себе. Очекујем да с њима донесемо одлуке. Имам одредјене идеје", рекао је председник Србије.

Он је навео да нико од стварних представника Срба није консултован за то када и на који начин да буду расписани избори.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар