Хрватска "папренија" од Мајорке

Британски туристи ове године, због неизвесности око изласка из Европске уније, одлажу одлуку о резервацији годишњег одмора, што је неке дестинације навело на снижавање цена како би привукли госте.

Путовања 09.04.2019 | 13:46
Хрватска "папренија" од Мајорке
Цене су пале у неким међу Британцима популарним дестинацијама, као што су Шпанија, Кипар и Бугарска. Међутим, у Хрватској, конкретно у Задру, који је такође већ више година популаран међу Британцима, цене су порасле, а он је уједно и најскупља дестинација од укупно њих шест чије цене је упоређивао британски "Тхе Сун", најпродаваније новине у Великој Британији.

Највећи пад цена бележи Мајорка, где је одмор од седам дана за четверочлану породицу јефтинији за 21,6 посто, па износи око 3.134 евра. У то је укључен боравак, али и ручкови, вечере, пића и слично.

Нешто мањи пад, али и ниже цене, има Коста дел Сол у Шпанији, где су трошкови за недељу дана боравка пали за 17,7 посто, на 2.369 евра.

Кипар такође покушава снижењем да привуче Британце, па су тако у Пафосу аранжмани за ову сезону 10,5 одсто нижи у односу на 2018, па би седам дана одмора на тој дестинацији четверочлану породицу коштао 2.760 евра.

Међу одабраним дестинацијама најјефтинија је “Суннy Беацх” у Бугарској гдје је седам дана 1.912 евра, али су и они снизили цене у односу на прошлу годину и то за 9,7 посто.

Турска, која се након политичких турбуленција враћа на тржиште, бележи поскупљење, па се у Мармарису седам дана може провести за 2.286 евра, што је раст од 4,6 одсто у односу на прошлу годину.

Хрватска не само што је најскупља, него има и највећи раст цена

Најскупља и с највећим растом цена је Хрватска, односно Задар, где седам дана за четверочлану породицу, како преноси "Тхе Сун", кошта 3.188 евра, што је раст од 12,7 одсто у односу на прошлу годину.

Очигледно да у Хрватској не постоји страх од пада броја британских туриста, или се очекује да ће евентуални пад надокнадити гости из неких других земаља.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар