Hrvatska "paprenija" od Majorke

Britanski turisti ove godine, zbog neizvesnosti oko izlaska iz Evropske unije, odlažu odluku o rezervaciji godišnjeg odmora, što je neke destinacije navelo na snižavanje cena kako bi privukli goste.

Putovanja 09.04.2019 | 13:46
Hrvatska "paprenija" od Majorke
Cene su pale u nekim među Britancima popularnim destinacijama, kao što su Španija, Kipar i Bugarska. Međutim, u Hrvatskoj, konkretno u Zadru, koji je takođe već više godina popularan među Britancima, cene su porasle, a on je ujedno i najskuplja destinacija od ukupno njih šest čije cene je upoređivao britanski "The Sun", najprodavanije novine u Velikoj Britaniji.

Najveći pad cena beleži Majorka, gde je odmor od sedam dana za četveročlanu porodicu jeftiniji za 21,6 posto, pa iznosi oko 3.134 evra. U to je uključen boravak, ali i ručkovi, večere, pića i slično.

Nešto manji pad, ali i niže cene, ima Kosta del Sol u Španiji, gde su troškovi za nedelju dana boravka pali za 17,7 posto, na 2.369 evra.

Kipar takođe pokušava sniženjem da privuče Britance, pa su tako u Pafosu aranžmani za ovu sezonu 10,5 odsto niži u odnosu na 2018, pa bi sedam dana odmora na toj destinaciji četveročlanu porodicu koštao 2.760 evra.

Među odabranim destinacijama najjeftinija je “Sunny Beach” u Bugarskoj gdje je sedam dana 1.912 evra, ali su i oni snizili cene u odnosu na prošlu godinu i to za 9,7 posto.

Turska, koja se nakon političkih turbulencija vraća na tržište, beleži poskupljenje, pa se u Marmarisu sedam dana može provesti za 2.286 evra, što je rast od 4,6 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Hrvatska ne samo što je najskuplja, nego ima i najveći rast cena

Najskuplja i s najvećim rastom cena je Hrvatska, odnosno Zadar, gde sedam dana za četveročlanu porodicu, kako prenosi "The Sun", košta 3.188 evra, što je rast od 12,7 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Očigledno da u Hrvatskoj ne postoji strah od pada broja britanskih turista, ili se očekuje da će eventualni pad nadoknaditi gosti iz nekih drugih zemalja.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar