Лајпциг одводи најбољу енглеску дјецу!

Мејсон Маунт и Тами Абрахам на мети бундеслигаша!

Фудбал 12.04.2019 | 19:15
Лајпциг одводи најбољу енглеску дјецу!
Финиш сезоне у Немачкој је обично и време и за припрему тимова за наредну сезону. Немци томе придају огроман значај сваке године, а већ од 1. априла посебни делови скаутинга које предводи "кадер планер" баве се анализом потенцијалних појачања и испитивањем могућности за њихово довођење.

У Лајпцигу је тај посао у пуном јеку, а недавно је и спортски дриектор и в. д. тренера Ралф Рангник открио да је нови тренер Јулијан Нагелсман (Хофенхајм) озбиљно укључен у читав посао појачавања тима са истока Немачке. План је да на свакој позицији Бикови имају по два добра играча, укупно 20, а нови фудбалери Лајпцига већ су постали Аустријанац Ханес Волф (Салцбург) и Бразилац Луан (Палмеирас).

Примарна жеља руководства Лајпцига је да са Арсеналом издејствује још једну позајмицу Емила Смита Роува који још увек није дебитовао од доласка у овај клуб.

Највише ће се појачавати навални ред, а то је потребно и због неизвесне ситуације са Тимом Вернером који одбија да продужи уговор. Главни кандидати за офанзивна појачања такође стижу из Енглеске, а то су младићи Челсија Мејсон Маунт (Дерби) и Тами Абрахам ( Астон Вила).

Обојица наступају на позајмицама у Чемпионшипу, а посебно се по квалитету издвојио Абрахам који је дао 22 гола на 33 утакмице и у новембру дебитовао за сениорску репрезентацију Енглеске. Према наводима Билда, његова цена је око 35.000.000 евра, а упркос ранијим тврдњама Рангника да неће платити више од 30.000.000 за играча (у случају Адемоле Лукмана), тај став је знатно омекшао у последње време.

Што се тиче Маунта њега би Бикови могли да намаме у Бундеслигу на нову позајмицу. Френк Лампард га сматра потенцијалним топ фудбалером, али ће последњу реч о свему дати Челси који је власник 20-годишњег везисте. Изузетно важан детаљ у доношењу одлука биће и забрана довођења фудбалера која је недавно изречена Челсију па би можда морао да се ослони на снаге из сопственог погона.

Уколико се Маунт и Абрахам одлуче на селидбу у Немачку могли би да прате сјајне примере Џејдона Санча (Дортмунд), Адемоле Лукмана (Лајпциг), Риса Оксфорда (Менхенгладбах), Риса Нелсона(Хофенхајм)...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар