Lajpcig odvodi najbolju englesku djecu!

Mejson Maunt i Tami Abraham na meti bundesligaša!

Fudbal 12.04.2019 | 19:15
Lajpcig odvodi najbolju englesku djecu!
Finiš sezone u Nemačkoj je obično i vreme i za pripremu timova za narednu sezonu. Nemci tome pridaju ogroman značaj svake godine, a već od 1. aprila posebni delovi skautinga koje predvodi "kader planer" bave se analizom potencijalnih pojačanja i ispitivanjem mogućnosti za njihovo dovođenje.

U Lajpcigu je taj posao u punom jeku, a nedavno je i sportski driektor i v. d. trenera Ralf Rangnik otkrio da je novi trener Julijan Nagelsman (Hofenhajm) ozbiljno uključen u čitav posao pojačavanja tima sa istoka Nemačke. Plan je da na svakoj poziciji Bikovi imaju po dva dobra igrača, ukupno 20, a novi fudbaleri Lajpciga već su postali Austrijanac Hanes Volf (Salcburg) i Brazilac Luan (Palmeiras).

Primarna želja rukovodstva Lajpciga je da sa Arsenalom izdejstvuje još jednu pozajmicu Emila Smita Rouva koji još uvek nije debitovao od dolaska u ovaj klub.

Najviše će se pojačavati navalni red, a to je potrebno i zbog neizvesne situacije sa Timom Vernerom koji odbija da produži ugovor. Glavni kandidati za ofanzivna pojačanja takođe stižu iz Engleske, a to su mladići Čelsija Mejson Maunt (Derbi) i Tami Abraham ( Aston Vila).

Obojica nastupaju na pozajmicama u Čempionšipu, a posebno se po kvalitetu izdvojio Abraham koji je dao 22 gola na 33 utakmice i u novembru debitovao za seniorsku reprezentaciju Engleske. Prema navodima Bilda, njegova cena je oko 35.000.000 evra, a uprkos ranijim tvrdnjama Rangnika da neće platiti više od 30.000.000 za igrača (u slučaju Ademole Lukmana), taj stav je znatno omekšao u poslednje vreme.

Što se tiče Maunta njega bi Bikovi mogli da namame u Bundesligu na novu pozajmicu. Frenk Lampard ga smatra potencijalnim top fudbalerom, ali će poslednju reč o svemu dati Čelsi koji je vlasnik 20-godišnjeg veziste. Izuzetno važan detalj u donošenju odluka biće i zabrana dovođenja fudbalera koja je nedavno izrečena Čelsiju pa bi možda morao da se osloni na snage iz sopstvenog pogona.

Ukoliko se Maunt i Abraham odluče na selidbu u Nemačku mogli bi da prate sjajne primere Džejdona Sanča (Dortmund), Ademole Lukmana (Lajpcig), Risa Oksforda (Menhengladbah), Risa Nelsona(Hofenhajm)...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar