Лудачки уговор води Де Хеу са Олд Трафорда!

Јунајтед нациљао две замене. . .  Манчестер Јунајтед полако диже руке од шпанског голмана.

Фудбал 14.04.2019 | 23:30
Лудачки уговор води Де Хеу са Олд Трафорда!
На крају сезоне нас очекује велика чистка у Манчестер Јунајтеду. Оле Гунар Солскјер има одрешене руке да реконструише екипу, а почеће од играча којима истичу уговори.

Према тренутној ситуацији, сарадња на крају сезоне истиче Де Хеи, Ерери, Мати, Дармијану и Валенсији. Међутим, Јунајтед има опцију да аутоматски проуџи уговор Де Хеи, Дармијану и Валенсији јер то је она „плус једна“ година из уговора. То ће сигурно урадити са Де Хеом, али ни то није гарант да ће га задржати.

Наравно да ће Јунајтед активирати клаузулу из Де Хеиног уговора како га не би изгубио џабе јер је у овом тренутку можда и највреднији голман на свету. Али одмах после тога крећу проблеми за Јунајтед. Ризиковати са Де Хеом и задржати га још једну годину па га изгубити џабе или га продати овог лета и узети макар неко обештећење. У сличној ситуацији је летос био Челси са Куртоом и на крају је морао да га прода Реалу за 35.000.000 евра иако је Белгијанчева тржишна вредност тада била дупло већа.

Идеалан сценарио за Јуњтед је да наговори Де Хеу на нови уговор, али од тога за сада нема ништа. Шпанац тражи огроман новац да би остао на Олд Трафорду. Спекулише се да од Јунајтеда захтева 20.000.000 евра годишње! Тренутно има плату нешто већу од 11.000.000 евра по сезони што је више него сјајан уговор. Клуб је спреман да преговарају о повишици, али не баш толикој јер би се у том случају направио огроман јаз у екипи. Са једне стране бисте имали Санчеза и Де Хеу са преко 20.000.000 евра по сезони, Погбу који зарађује 17.500.000 и онда огромну рупу до остатка тима.

Истовремено, Пари Сен Жермен му нуди оно што тражи у Манчестеру. Свеци су спремни да му дају 20.000.000 евра годишње, потом се реше Буфона и заврше причу око голмана.

Остаје питање на које обештећење би Манчестер Јунајтед могао да рачуна у том случају јер би играч ушао у последњу годину уговора. Претпоставља се да би ПСЖ морао да плати макар 60.000.000 евра за трансфер што је огроман новац за играча у последњој години уговора, али вреди када је неко Де Хеинкалибар голмана.

Јунајтед се плаши тог сценарија, али се и полако спрема за њега. Две су могуће замене за Шпанца на голу Црвених ђавола. Једна је Џордан Пикфорд из Евертона којег Карамеле не желе да се одрекну и Јунајтед би морао да плати макар 70.000.000 евра за голмана енглеске репрезентације.

Друга опција је скупља, али и боља. У питању је Јан Облак из Атлетика. Иако је недавно продужио уговор до 2024. године, инсистирао је да остане фиксна клаузула од 100.000.000 евра. Баш због ових ситуација. Јунајтед је један од ретких клубова који то могу да плате, а Облак би могао да настави егзодус неких од носилаца игре Исмеонеовог тима. Годин и Ернандез су већ потписали за нове клубове, одлази и ФилипеЛуис, а Гризман и Родри се такође надају трансферима у Барселону, односно Манчестер Сити.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар