Ludački ugovor vodi De Heu sa Old Traforda!

Junajted naciljao dve zamene. . .  Mančester Junajted polako diže ruke od španskog golmana.

Fudbal 14.04.2019 | 23:30
Ludački ugovor vodi De Heu sa Old Traforda!
Na kraju sezone nas očekuje velika čistka u Mančester Junajtedu. Ole Gunar Solskjer ima odrešene ruke da rekonstruiše ekipu, a počeće od igrača kojima ističu ugovori.

Prema trenutnoj situaciji, saradnja na kraju sezone ističe De Hei, Ereri, Mati, Darmijanu i Valensiji. Međutim, Junajted ima opciju da automatski proudži ugovor De Hei, Darmijanu i Valensiji jer to je ona „plus jedna“ godina iz ugovora. To će sigurno uraditi sa De Heom, ali ni to nije garant da će ga zadržati.

Naravno da će Junajted aktivirati klauzulu iz De Heinog ugovora kako ga ne bi izgubio džabe jer je u ovom trenutku možda i najvredniji golman na svetu. Ali odmah posle toga kreću problemi za Junajted. Rizikovati sa De Heom i zadržati ga još jednu godinu pa ga izgubiti džabe ili ga prodati ovog leta i uzeti makar neko obeštećenje. U sličnoj situaciji je letos bio Čelsi sa Kurtoom i na kraju je morao da ga proda Realu za 35.000.000 evra iako je Belgijančeva tržišna vrednost tada bila duplo veća.

Idealan scenario za Junjted je da nagovori De Heu na novi ugovor, ali od toga za sada nema ništa. Španac traži ogroman novac da bi ostao na Old Trafordu. Spekuliše se da od Junajteda zahteva 20.000.000 evra godišnje! Trenutno ima platu nešto veću od 11.000.000 evra po sezoni što je više nego sjajan ugovor. Klub je spreman da pregovaraju o povišici, ali ne baš tolikoj jer bi se u tom slučaju napravio ogroman jaz u ekipi. Sa jedne strane biste imali Sančeza i De Heu sa preko 20.000.000 evra po sezoni, Pogbu koji zarađuje 17.500.000 i onda ogromnu rupu do ostatka tima.

Istovremeno, Pari Sen Žermen mu nudi ono što traži u Mančesteru. Sveci su spremni da mu daju 20.000.000 evra godišnje, potom se reše Bufona i završe priču oko golmana.

Ostaje pitanje na koje obeštećenje bi Mančester Junajted mogao da računa u tom slučaju jer bi igrač ušao u poslednju godinu ugovora. Pretpostavlja se da bi PSŽ morao da plati makar 60.000.000 evra za transfer što je ogroman novac za igrača u poslednjoj godini ugovora, ali vredi kada je neko De Heinkalibar golmana.

Junajted se plaši tog scenarija, ali se i polako sprema za njega. Dve su moguće zamene za Španca na golu Crvenih đavola. Jedna je Džordan Pikford iz Evertona kojeg Karamele ne žele da se odreknu i Junajted bi morao da plati makar 70.000.000 evra za golmana engleske reprezentacije.

Druga opcija je skuplja, ali i bolja. U pitanju je Jan Oblak iz Atletika. Iako je nedavno produžio ugovor do 2024. godine, insistirao je da ostane fiksna klauzula od 100.000.000 evra. Baš zbog ovih situacija. Junajted je jedan od retkih klubova koji to mogu da plate, a Oblak bi mogao da nastavi egzodus nekih od nosilaca igre Ismeoneovog tima. Godin i Ernandez su već potpisali za nove klubove, odlazi i FilipeLuis, a Grizman i Rodri se takođe nadaju transferima u Barselonu, odnosno Mančester Siti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar