Ово су три најљепша грчка острва

Грчка има једну од најразуђенијих обала на свету, па се може похвалити са око 6. 000 острва.

Путовања 08.04.2019 | 13:16
Ово су три најљепша грчка острва
Овог пута вам представљамо неке од најпознатијих медитеранских одредишта - острва Кос, Крит и Миконос.

Кос
Острво Кос се налази близу турске обале (удаљено је свега четири километра) насупрот заливу Гокова. Највиши врх острва је Дикаио (843 метра). Острво су првобитно населили Карињани с малоазијског копна. 

Захваљујући Хомеру знамо да је један одред с Коса учествовао у Тројанском рату. Историја острва била је бурна и било у власништву бројних народа (Отоманско царство, Римско царство, Млетачка република), а трагови прошлости и данас привлаче бројне туристе из целог света.

Крит
Занимљиво је да је Крит пето највеће острво у Средоземном мору. На њему се развила минојска цивилизација (од отприлике 3000. пре нове ере до 1400. пре нове ере), једна од најстаријих у Европи. Осим заоставштине из античких времена, ту је и Венецијски дворац у Ретимноу, Самаријски кланац и многи други мањи кланци (Агиа Ирини, Арадена, итд).

Миконос
Ово острво је најпопуларније међу младим туристима. Део је Киклада и налази се између острва Тинос, Сирос, Парос и Наксос. Данашњи Миконос је једно од најпознатијих космополитских туристичких одредишта у Грчкој, због разноликог ноћноог живота, великог броја барова и ноћних клубова, али и пешчаних плажа.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Послуга

08.04.2019 16:57

Тами се мозе срести свако, а и онај кога не желиш срести. Има ли неко скривено сеоце?

ОДГОВОРИТЕ