ИТА: Фрозиноне убрзао отказ Пиолију?

Фиорентина не може против Фрозинонеа! Шок на Артемио Франкију! Виола све промашила: Фиренца је поново фрустрирана! Фрозиноне славио на Артемио Франкију – 1:0.

Фудбал 07.04.2019 | 19:20
ИТА: Фрозиноне убрзао отказ Пиолију?
Фрозиноне је дошао до изненађујућа три бода у Фиренци!

"Виола" је током цијелог сусрета имала јалову иницијативу, док су гости у дефанзивном блоку чували реми и вребали прилику да дођу до цијелог плијена.

Она је дошла у 84. минуту, а Даниел Ћофани је био спреман!

ФИОРЕНТИНА - ФРОЗИНОНЕ 0:1

Домаћини су ове сезоне у Серији А "најбољи" када је ријеч о ремијима, имају их чак 15. А, зашто је то тако, публика се могла увјерити и данас.

Спори и безидејни напади продив друге најгоре одбране у лиги која је примила 56 голова ове сезоне су домаће навијача доводили до лудила, а изазивали су и повике упућене Стефану Пиолију, који у Фиреници, чини се, живи на "позајмљеном" времену.

Никола Миленковић је на позицији десног бека одиграо свих 90 минута у љубичастом дресу, док је Душан Влаховић у игру ушао у 79. минуту.

Фиорентина је имала неколико солидних шанси, које су више биле плод лоших процјена гостујућих фудбалера него добрих и испланираних напада.

Индивидуалним акцијам је покушавао Федерико Кијеза, али данас тек свјеж након повреде није био "лаганог" корака као у претходном мјесецу.

"Пат" позиција на терену се није мијењала ни у уласку у посљедњих десет минута сусрета и чинило се да "виола" иде ка 16 ремију ове сезоне, шестом везаном код куће.

Али, лопта је у једном од ријетких опаснијих напада Фрозинонеа дошла до Ћофанија, Херман Пецела је каснио у изласку у блок, а Италијан је то казнио приземним ударцем у даљи угао за вођство и исоставиће се три бода.

"Коријере дело спорт" је данас објавио да су челници Фиорентине започели преговоре са бившим тренером Роме Еузебиом ди Франческом, који је и даље под уговором са Римљанима. Главна препрека, наводи италијански лист, је Ди Франческова плата која изности три милиона евра.

Углавном, потрага за насљедником Пиолија је у току...

Постоје такви дани када вас једноставно неће. Криза резултата Фјорентине добила је ови чин, пошто су Љубичати на свом Артемио Франкију поражни од Фрозинонена – 0:1. Када се погледа сажетак ове утакмице јасно је да је чета Стефана Пиолија пропустила велику прилику да слави после два месеца.

Био је 17. фебруар када је Виола прегазила СПАЛ. Навијачи су очекивали велики успон после тог меча, али су добили једно велико ништа. Малер се увукао у екипу из Тоскане. Било је и позитивних игара, лепих ремија, али су данас домаћи све поништили.

Истини за вољу Фјорентина је била бољи ривал. Дављеник Фрозиноне се одлучио за дефанзивну варијатну и петорицом играча позади... Домаћин је играо, имао иницијативу, али је некако био блед.

Најбољу шансу пропустио је млади Кјеза. Одлично је у 80. минуту са ивице шенестерца гађао супротан угао, голман Фрозинонеа је био већ савладан. Међутим, лопта је погодила у стативу.

Док су се на Артемијо Франкију хватали за главу Фрозиноне је искористио један од ретких прелазака на противничку половину.

Лопту је дуго вукао Пинамонти, некако је провукао до Киофанија који је био прецизан са неких 14 метара.

Својих 90 минута за Фјорентину одиграо је репрезентативац Србије Никола Миленковић, док је шансу у финишу меча добио и Душан Влаховић.

СЕРИЈА А - 31. КОЛО:

Фиорентина - Фрозиноне 0:1 (0:0)
/Ћофани 84/

Каљари - СПАЛ 2:1 (1:1)
/Фараго 3, Паволети 60 - Антенући пен. 18/

Удинезе - Емполи 3:2 (3:2)
/Де Паул 15, пен. 41, Мандрагора 45 - Капуто 11, Крунић 24/

Интер - Аталанта 18.00
Лацио - Сасуоло
Наполи - Ђенова 20.30
Болоња - Кјево

одиграно у суботу

Парма - Торино 0:0

Јувентус - Милан 2:1 (0:1)
/Дибала 60 пенал, Кен 84 - Пјонтек 39/

Сампдорија - Рома 0:1 (0:0)
/Де Роси 75/

ТАБЕЛА: Јувентус 84, Наполи (-1‚) 63, Интер (-1) 56, Милан 52, Аталанта (-1) 51, Рома 51, Торино 49, Лацио (-2) 48, Сампдорија 45, Фиорентина 39, Каљари 36, Сасуоло (-1) 35, Парма 34, Ђенова (-1) 33, СПАЛ 32, Удинезе (-1) 32, Емполи 28, Болоња (-1) 27, Фрозиноне 23, Кјево (-1) 11*.

*Напомена: Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар