ITA: Frozinone ubrzao otkaz Pioliju?

Fiorentina ne može protiv Frozinonea! Šok na Artemio Frankiju! Viola sve promašila: Firenca je ponovo frustrirana! Frozinone slavio na Artemio Frankiju – 1:0.

Fudbal 07.04.2019 | 19:20
ITA: Frozinone ubrzao otkaz Pioliju?
Frozinone je došao do iznenađujuća tri boda u Firenci!

"Viola" je tokom cijelog susreta imala jalovu inicijativu, dok su gosti u defanzivnom bloku čuvali remi i vrebali priliku da dođu do cijelog plijena.

Ona je došla u 84. minutu, a Daniel Ćofani je bio spreman!

FIORENTINA - FROZINONE 0:1

Domaćini su ove sezone u Seriji A "najbolji" kada je riječ o remijima, imaju ih čak 15. A, zašto je to tako, publika se mogla uvjeriti i danas.

Spori i bezidejni napadi prodiv druge najgore odbrane u ligi koja je primila 56 golova ove sezone su domaće navijača dovodili do ludila, a izazivali su i povike upućene Stefanu Pioliju, koji u Firenici, čini se, živi na "pozajmljenom" vremenu.

Nikola Milenković je na poziciji desnog beka odigrao svih 90 minuta u ljubičastom dresu, dok je Dušan Vlahović u igru ušao u 79. minutu.

Fiorentina je imala nekoliko solidnih šansi, koje su više bile plod loših procjena gostujućih fudbalera nego dobrih i isplaniranih napada.

Individualnim akcijam je pokušavao Federiko Kijeza, ali danas tek svjež nakon povrede nije bio "laganog" koraka kao u prethodnom mjesecu.

"Pat" pozicija na terenu se nije mijenjala ni u ulasku u posljednjih deset minuta susreta i činilo se da "viola" ide ka 16 remiju ove sezone, šestom vezanom kod kuće.

Ali, lopta je u jednom od rijetkih opasnijih napada Frozinonea došla do Ćofanija, Herman Pecela je kasnio u izlasku u blok, a Italijan je to kaznio prizemnim udarcem u dalji ugao za vođstvo i isostaviće se tri boda.

"Korijere delo sport" je danas objavio da su čelnici Fiorentine započeli pregovore sa bivšim trenerom Rome Euzebiom di Frančeskom, koji je i dalje pod ugovorom sa Rimljanima. Glavna prepreka, navodi italijanski list, je Di Frančeskova plata koja iznosti tri miliona evra.

Uglavnom, potraga za nasljednikom Piolija je u toku...

Postoje takvi dani kada vas jednostavno neće. Kriza rezultata Fjorentine dobila je ovi čin, pošto su Ljubičati na svom Artemio Frankiju poražni od Frozinonena – 0:1. Kada se pogleda sažetak ove utakmice jasno je da je četa Stefana Piolija propustila veliku priliku da slavi posle dva meseca.

Bio je 17. februar kada je Viola pregazila SPAL. Navijači su očekivali veliki uspon posle tog meča, ali su dobili jedno veliko ništa. Maler se uvukao u ekipu iz Toskane. Bilo je i pozitivnih igara, lepih remija, ali su danas domaći sve poništili.

Istini za volju Fjorentina je bila bolji rival. Davljenik Frozinone se odlučio za defanzivnu varijatnu i petoricom igrača pozadi... Domaćin je igrao, imao inicijativu, ali je nekako bio bled.

Najbolju šansu propustio je mladi Kjeza. Odlično je u 80. minutu sa ivice šenesterca gađao suprotan ugao, golman Frozinonea je bio već savladan. Međutim, lopta je pogodila u stativu.

Dok su se na Artemijo Frankiju hvatali za glavu Frozinone je iskoristio jedan od retkih prelazaka na protivničku polovinu.

Loptu je dugo vukao Pinamonti, nekako je provukao do Kiofanija koji je bio precizan sa nekih 14 metara.

Svojih 90 minuta za Fjorentinu odigrao je reprezentativac Srbije Nikola Milenković, dok je šansu u finišu meča dobio i Dušan Vlahović.

SERIJA A - 31. KOLO:

Fiorentina - Frozinone 0:1 (0:0)
/Ćofani 84/

Kaljari - SPAL 2:1 (1:1)
/Farago 3, Pavoleti 60 - Antenući pen. 18/

Udineze - Empoli 3:2 (3:2)
/De Paul 15, pen. 41, Mandragora 45 - Kaputo 11, Krunić 24/

Inter - Atalanta 18.00
Lacio - Sasuolo
Napoli - Đenova 20.30
Bolonja - Kjevo

odigrano u subotu

Parma - Torino 0:0

Juventus - Milan 2:1 (0:1)
/Dibala 60 penal, Ken 84 - Pjontek 39/

Sampdorija - Roma 0:1 (0:0)
/De Rosi 75/

TABELA: Juventus 84, Napoli (-1‚) 63, Inter (-1) 56, Milan 52, Atalanta (-1) 51, Roma 51, Torino 49, Lacio (-2) 48, Sampdorija 45, Fiorentina 39, Kaljari 36, Sasuolo (-1) 35, Parma 34, Đenova (-1) 33, SPAL 32, Udineze (-1) 32, Empoli 28, Bolonja (-1) 27, Frozinone 23, Kjevo (-1) 11*.

*Napomena: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar