ШПА - Тренутак одлуке: Све или ништа!

За Атлетико је до пре пар седмица могло да се каже да спада у групу тимова за које је сезона завршена. Међутим, и поред елиминације из Лиге шампиона, где је екипа Дијега Симеонеа пропустила велику прилику пошто је победила Јувентус са 2:0 на свом терену, Јорганџије су ипак пронашле мотивацију.

Фудбал 06.04.2019 | 14:00
ШПА - Тренутак одлуке: Све или ништа!
Све или ништа.

Пехар Примере могао би већ ове суботе да, практично не и теоријски, заврши у Барселониним рукама, мада је сасвим извесно да јој Атлетико неће олакшати замисао. Напротив, као најближи пратилац и једини озбиљни изазивач Јорганџијама је окршај на Камп Ноуу можда и последња прилика да ухвате прикључак за браниоцем титуле. Разлика између два ривала до протекле рунде била је двоцифрена, а у обрачун у оквиру 31. кола Примере Барса улази са осам бодова вишка.

Шефу струке каталонског гиганта Ернестеу Валвердеу умало се осветио ноншалантни приступ и чињеница да је у прошлом колу Виљареалу супротставио тим без Месија, Ракитића и Пикеа у стартној постави. То је урадио како би сачувао важне шрафове своје машинерије за дерби одлуке, а мало је недостајало да своју одлуку плати поразом. Меси и Суарез су извадили кестење из ватре у судијској надокнади и одржали низ непобедивости од средине јануара на 15 званичних сусрета.

Управо то ће покушати домаћи и против Мадриђана, који се нису радовали у Барселони пуних 13 година, још од фебруара 2006. када су Фернандо Торес и Макси Родригез поништили труд Хенрика Ларсона. Од тада су Јорганџије гостовале на Камп Ноуу 18 пута и махом бивале поражене.

"Фудбал нас је све одавно научио да ништа није сигурно док се не испуни математика. Неће бити готово ни ако победимо у дербију. Атлетико је специфичан супарник, има посебну фудбалску филозофију. Често није угодно играти против њих, али моји играчи су и те како упознати и навикнути на то. Увек су ово двобоји које одлучују нијансе", рекао је Валверде. 

Барселона нема већих проблема са повредама. Видал је суспендован, Дембеле се није у потпуности опоравио, Силесен је такође под знаком питања, а Рафиња је одраније ван екипе. 

За Атлетико је до пре пар седмица могло да се каже да спада у групу тимова за које је сезона завршена. Међутим, и поред елиминације из Лиге шампиона, где је екипа Дијега Симеонеа пропустила велику прилику пошто је победила Јувентус са 2:0 на свом терену, Јорганџије су ипак пронашле мотивацију.

"Надам се да ћемо бити у пуном сјају, не желим да изгубимо свој идентитет, играћемо како су наши навијачи навикли. Морамо остати повезани у свим линијама, континуирано да обављамо све задатке. Знамо да можемо да се супротставимо Барселони и задати јој велике муке", поручио је Симеоне. 

Лукас Ернандез и Лемар су и даље ван строја, полако се опоравља Дијего Коста, а на последној утакмици повредио се и Алваро Мората, али један од њих двојице би требало да заигра.

Барселона има осам бодова предности у односу на Атлетико на врху табеле, а евентуална победа значила би уједно и освајање титуле. Међутим, то неће бити једноставно с обзиром да Мадриђани у последње време играју добро. На Камп Ноу долазе после две везане победе у којима нису примили гол. Савладали су Алавес на гостовању са 4:0, а затим и Ђирону са 2:0. Ипак, традиција је оно што их брине. Без победе су на последњих седам окршаја са Каталонцима који су на свом терену од ових седам добили пет, уз два нерешена исхода.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар