ŠPA - Trenutak odluke: Sve ili ništa!

Za Atletiko je do pre par sedmica moglo da se kaže da spada u grupu timova za koje je sezona završena. Međutim, i pored eliminacije iz Lige šampiona, gde je ekipa Dijega Simeonea propustila veliku priliku pošto je pobedila Juventus sa 2:0 na svom terenu, Jorgandžije su ipak pronašle motivaciju.

Fudbal 06.04.2019 | 14:00
ŠPA - Trenutak odluke: Sve ili ništa!
Sve ili ništa.

Pehar Primere mogao bi već ove subote da, praktično ne i teorijski, završi u Barseloninim rukama, mada je sasvim izvesno da joj Atletiko neće olakšati zamisao. Naprotiv, kao najbliži pratilac i jedini ozbiljni izazivač Jorgandžijama je okršaj na Kamp Nouu možda i poslednja prilika da uhvate priključak za braniocem titule. Razlika između dva rivala do protekle runde bila je dvocifrena, a u obračun u okviru 31. kola Primere Barsa ulazi sa osam bodova viška.

Šefu struke katalonskog giganta Ernesteu Valverdeu umalo se osvetio nonšalantni pristup i činjenica da je u prošlom kolu Viljarealu suprotstavio tim bez Mesija, Rakitića i Pikea u startnoj postavi. To je uradio kako bi sačuvao važne šrafove svoje mašinerije za derbi odluke, a malo je nedostajalo da svoju odluku plati porazom. Mesi i Suarez su izvadili kestenje iz vatre u sudijskoj nadoknadi i održali niz nepobedivosti od sredine januara na 15 zvaničnih susreta.

Upravo to će pokušati domaći i protiv Madriđana, koji se nisu radovali u Barseloni punih 13 godina, još od februara 2006. kada su Fernando Tores i Maksi Rodrigez poništili trud Henrika Larsona. Od tada su Jorgandžije gostovale na Kamp Nouu 18 puta i mahom bivale poražene.

"Fudbal nas je sve odavno naučio da ništa nije sigurno dok se ne ispuni matematika. Neće biti gotovo ni ako pobedimo u derbiju. Atletiko je specifičan suparnik, ima posebnu fudbalsku filozofiju. Često nije ugodno igrati protiv njih, ali moji igrači su i te kako upoznati i naviknuti na to. Uvek su ovo dvoboji koje odlučuju nijanse", rekao je Valverde. 

Barselona nema većih problema sa povredama. Vidal je suspendovan, Dembele se nije u potpunosti oporavio, Silesen je takođe pod znakom pitanja, a Rafinja je odranije van ekipe. 

Za Atletiko je do pre par sedmica moglo da se kaže da spada u grupu timova za koje je sezona završena. Međutim, i pored eliminacije iz Lige šampiona, gde je ekipa Dijega Simeonea propustila veliku priliku pošto je pobedila Juventus sa 2:0 na svom terenu, Jorgandžije su ipak pronašle motivaciju.

"Nadam se da ćemo biti u punom sjaju, ne želim da izgubimo svoj identitet, igraćemo kako su naši navijači navikli. Moramo ostati povezani u svim linijama, kontinuirano da obavljamo sve zadatke. Znamo da možemo da se suprotstavimo Barseloni i zadati joj velike muke", poručio je Simeone. 

Lukas Ernandez i Lemar su i dalje van stroja, polako se oporavlja Dijego Kosta, a na poslednoj utakmici povredio se i Alvaro Morata, ali jedan od njih dvojice bi trebalo da zaigra.

Barselona ima osam bodova prednosti u odnosu na Atletiko na vrhu tabele, a eventualna pobeda značila bi ujedno i osvajanje titule. Međutim, to neće biti jednostavno s obzirom da Madriđani u poslednje vreme igraju dobro. Na Kamp Nou dolaze posle dve vezane pobede u kojima nisu primili gol. Savladali su Alaves na gostovanju sa 4:0, a zatim i Đironu sa 2:0. Ipak, tradicija je ono što ih brine. Bez pobede su na poslednjih sedam okršaja sa Kataloncima koji su na svom terenu od ovih sedam dobili pet, uz dva nerešena ishoda.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar