Сари нема дилему: Игуаин да остане у Челсију!

„Добро знате да у првим месецима није лако играти у Премијер лиги, поготово ако сте нападач“, поручује Италијан.

Фудбал 06.04.2019 | 16:15
Сари нема дилему: Игуаин да остане у Челсију!
Гонзало Игуаин је на сопственој кожи осетио колико је тешко бити нападач у Премијер лиги. Искусни Аргентинац је постигао три гола на осам утакмица у елитном енглеском шампионату, али је то довољностратегу Плаваца Маурицију Сарију, који жели да га види и наредне сезоне у Челсијевом дресу.

Ипак, проблем представља то што је Челси зарадио двогодишњу забрану довђења играча и уколико се та одлука не промени, лондонски клуб неће бити у могућности да задржи Игуаина у својим редовима.

"Да, наравно да желим да га задржим, али то зависи од клуба, као и од Јувентуса. Такође, ни ситуација није јасна у овом тренутку. Мислим да је Игуаину потребно време да унапреди своју физичку кондицију, као и време да се прилагоди Премијер лиги. Мислим да ће успети у томе. Мора физички и ментално да се побољша, али верујем да ће бити користан за нас у финишу ове сезоне", поручио је Сари.

Италијан је Игуаина упоредио са другим нападачима који су имали сличан проблем.

"Добро знате да у првим месецима није лако играти у Премијер лиги. То је био проблем и за Суареза у првој сезони у Ливерпулу, постигао је само четири гола. У другој сезони је постигао 17 голова, тако да нијенимало лако играти одмах добро играти у Премијер лиги, а поготово нападачима", јасан је Сари.

Челси шест кола пре краја првенства заузима пето место на табели и до краја сезоне ће се заједно са Тотенхемом, Арсеналом и Манчестер јунајтедом борити за два места која воде у Лигу шампиона.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар