Sari nema dilemu: Iguain da ostane u Čelsiju!

„Dobro znate da u prvim mesecima nije lako igrati u Premijer ligi, pogotovo ako ste napadač“, poručuje Italijan.

Fudbal 06.04.2019 | 16:15
Sari nema dilemu: Iguain da ostane u Čelsiju!
Gonzalo Iguain je na sopstvenoj koži osetio koliko je teško biti napadač u Premijer ligi. Iskusni Argentinac je postigao tri gola na osam utakmica u elitnom engleskom šampionatu, ali je to dovoljnostrategu Plavaca Mauriciju Sariju, koji želi da ga vidi i naredne sezone u Čelsijevom dresu.

Ipak, problem predstavlja to što je Čelsi zaradio dvogodišnju zabranu dovđenja igrača i ukoliko se ta odluka ne promeni, londonski klub neće biti u mogućnosti da zadrži Iguaina u svojim redovima.

"Da, naravno da želim da ga zadržim, ali to zavisi od kluba, kao i od Juventusa. Takođe, ni situacija nije jasna u ovom trenutku. Mislim da je Iguainu potrebno vreme da unapredi svoju fizičku kondiciju, kao i vreme da se prilagodi Premijer ligi. Mislim da će uspeti u tome. Mora fizički i mentalno da se poboljša, ali verujem da će biti koristan za nas u finišu ove sezone", poručio je Sari.

Italijan je Iguaina uporedio sa drugim napadačima koji su imali sličan problem.

"Dobro znate da u prvim mesecima nije lako igrati u Premijer ligi. To je bio problem i za Suareza u prvoj sezoni u Liverpulu, postigao je samo četiri gola. U drugoj sezoni je postigao 17 golova, tako da nijenimalo lako igrati odmah dobro igrati u Premijer ligi, a pogotovo napadačima", jasan je Sari.

Čelsi šest kola pre kraja prvenstva zauzima peto mesto na tabeli i do kraja sezone će se zajedno sa Totenhemom, Arsenalom i Mančester junajtedom boriti za dva mesta koja vode u Ligu šampiona.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar