Ефенбергов жесток глас протеста!

Ако овако наставимо платићемо возача аутобуса 5. 000. 000 евра! "Ако погледамо колико је Ернандез плаћен, можемо да констатујемо само једну ствар: победник је један и то је Атлетико Мадрид".

Фудбал 09.04.2019 | 15:00
Ефенбергов жесток глас протеста!
Вест да је Бајерн Минхен купио Лукаса Ернандеза за 80.000.000 евра се нимало није допала легенди клуба Штефану Ефенбергу. Он сматра да је то једноставно превише за левог бека и за играча калибра Ернандеза. Па и нека је првак света са Француском.

То је вероватно само почетак рестаурације Бајерна, па зато Ефенберг истиче да је Атлетико Мадрид апсолутни победник целог трансфера.

"Бајерн прави трансформацију овог лета и већ је потрошио много новца. Али, има ту много знакова питања око тог трансфера. Хасан Салихамиџић увек говори о Павару и Ернандезу као о играчима светског шампиона, али с моје тачке гледишта то није битно да су они били прваци света са Француском. То не значи да ће бити прваци света за 10 година. Ако погледамо колико је Ернандез плаћен, можемо да констатујемо само једну ствар: победник је један и то је Атлетико Мадрид", рекао је Ефенберг.

Сликовито је објаснио шта мисли куда воде овакве цифре...

"Та сума делује можда нормално у данашњем свету фудбала, али мени задаје бол у стомаку. То је један од разлога што навијачи тешко проналазе начин да разумеју шта се догађа. Ако се овако настави, за пет година ћемо платити 5.000.000 за возача аутобуса".

Више би Ефенберг волео да је Бајерн толико платио неког офанзивног играча, који је на врхунцу своје игре.

"Радије бих потрошио 80.000.000 на играче који су на врхунцу своје игре, или на неке офанзивне или креативне играче", рекао је Ефенберг.

Па ви видите да ли сте блиски његовом ставу или не...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар