Efenbergov žestok glas protesta!

Ako ovako nastavimo platićemo vozača autobusa 5. 000. 000 evra! "Ako pogledamo koliko je Ernandez plaćen, možemo da konstatujemo samo jednu stvar: pobednik je jedan i to je Atletiko Madrid".

Fudbal 09.04.2019 | 15:00
Efenbergov žestok glas protesta!
Vest da je Bajern Minhen kupio Lukasa Ernandeza za 80.000.000 evra se nimalo nije dopala legendi kluba Štefanu Efenbergu. On smatra da je to jednostavno previše za levog beka i za igrača kalibra Ernandeza. Pa i neka je prvak sveta sa Francuskom.

To je verovatno samo početak restauracije Bajerna, pa zato Efenberg ističe da je Atletiko Madrid apsolutni pobednik celog transfera.

"Bajern pravi transformaciju ovog leta i već je potrošio mnogo novca. Ali, ima tu mnogo znakova pitanja oko tog transfera. Hasan Salihamidžić uvek govori o Pavaru i Ernandezu kao o igračima svetskog šampiona, ali s moje tačke gledišta to nije bitno da su oni bili prvaci sveta sa Francuskom. To ne znači da će biti prvaci sveta za 10 godina. Ako pogledamo koliko je Ernandez plaćen, možemo da konstatujemo samo jednu stvar: pobednik je jedan i to je Atletiko Madrid", rekao je Efenberg.

Slikovito je objasnio šta misli kuda vode ovakve cifre...

"Ta suma deluje možda normalno u današnjem svetu fudbala, ali meni zadaje bol u stomaku. To je jedan od razloga što navijači teško pronalaze način da razumeju šta se događa. Ako se ovako nastavi, za pet godina ćemo platiti 5.000.000 za vozača autobusa".

Više bi Efenberg voleo da je Bajern toliko platio nekog ofanzivnog igrača, koji je na vrhuncu svoje igre.

"Radije bih potrošio 80.000.000 na igrače koji su na vrhuncu svoje igre, ili na neke ofanzivne ili kreativne igrače", rekao je Efenberg.

Pa vi vidite da li ste bliski njegovom stavu ili ne...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar